tirsdag den 12. februar 2013

Fastelavn i Camp Chaos anno 2013

Nå, men så kom vi på den anden side af det der fastelavn. Jeg har desværre ikke haft tid til at blogge, for jeg har brugt al min vågne tid på at sy et kostume til det barn, der i år ikke ville nøjes med et fe-kostume eller noget andet der kunne købes for penge i den nærmeste BR-butik.

Noooo. Lille Miriam ville gerne være gepard, og fordi jeg nogle gange er lidt ude af kontakt med mine egne begrænsninger tænkte jeg, at det kunne jeg da nok lige flække sammen uden de helt store problemer. Noget med at sy et par gamacher, en bluse, en hale, et par ører og lidt ansigtsmaling. Come on, hvor svært kunne det være?

For en gangs skyld var jeg faktisk i god tid med at komme i gang. Faktisk allerede om lørdagen, som hun skulle bruge det torsdag. Under normale omstændigheder ville jeg sidde og svede over det aftenen før og kun tale gennem tænderne, hvis Kasper henvendte mig. Et eller andet sted i min kringlede hjerne er der nok alligevel et gran af realistisk sans, som fik mig til at starte lidt før.

Faktisk købte jeg en masse jersey med dyreprint (nogen ville nok kalde det leopard-print, men nogen blev ikke spurgt). Nok til at jeg evt. kunne lave noget mere på et tidspunkt, når jeg nu i løbet af ganske få dage blev mester-skrædder. Da jeg skulle til blogtræf om lørdagen skyndte jeg at vaske det og stoppe det i tørretumbleren - uden at zigzagge det, som jeg vist nok skulle have gjort. Oh well, tidsnød lærer superoptimist at komme ud over stepperne.

Lørdag mødtes jeg med alle de superkreative kvinder, dvs. alle andre end mig (det kræver altså sit eget indlæg, men alting til sin tid), hvor jeg på 7 timer nåede - og hold nu fast - at få tegnet et mønster af til bukserne. Men det var altså også et fra Ottobre, og Christ, det kræver jo en phd i astronomi at kunne følge deres linjer uden at blive først forvirret og derefter arrig.

OK. Nok om det. Kom til sagen tænker du nok. Blev du færdig?

Tjae- det kan man godt sige. Altså vi er ude i noget, der nok i en eller anden form kan kaldes for haute couture. Skulle jeg udregne min timepris, ville den nok være det, de i modeblade kalder et showpiece, simpelthen fordi der sikkert er gået så mange timer i at lave den at kvalitet og pris ikke på nogen måde hænger sammen. At stoffet tilmed var så levende, at jeg ikke kunne styre det, bidrog heller ikke altid til den gode stemning ved symaskinen.

Så ja, akkord ville være en skidt forretning for mig. Fx var jeg ved at kyle symaskinen af h-til, da jeg fandt ud af, at man ikke syede ærmer på en bluse til sidst. Da jeg var færdig med at skumle over det  syede jeg da også bare lige en bluse mere, og konstaterede at så har hun en ærmeløs top til sommer...

Jeg endte med at bruge halvanden meter stof til et par bukser og en bluse i str. 116 + hale og ører. Foruden to (2!) knækkede tvillingenåle. Skal hilse og sige, at jeg næsten hellere vil se en Champions League-kamp end at gøre det igen lige foreløbig. Det dyreste kostume fra en legetøjsbutik havde ikke oversteget kostprisen på dette unikum.

Heldigvis var geparden en taknemmelig modtager og var meget imponeret af den tykke hale - og så er alt jo godt. Er virkelig selv taknemmelig for at Clara og Rosa ikke også krævede at jeg lavede noget til dem. Så de tog afsted som feer dramaqueens ligesom sidste år.
Lille gepard i sin mors kreasjon -
ekstra dagsration af snoller til hende for ikke at trashe mit forsøg udi kostume
Lille uskarp fe-prinsesse Clara -
for vi er jo nogen, der fik stjålet sin telefon
med det semi-gode kamera...
Ansigstmaling og tutu - man skal lægge ansigtet i det rette folder

10 kommentarer:

 1. Årh, de er da fine! Jeg ville ønske jeg besad evner udi den retning at kunne lave egne kostumer. Men jeg fik aldrig et symaskinekørekort, så det må blive ved at dekorere kager i stedet. Og bage fastelavnsboller.

  (Måske kunne vi hyre en, der ville gi' undervisning udi hjemmegjorte kostumer uden brug af symaskine en dag til et blog-træf..?)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uh kager- det er en helt utrolig god evne at have. Jeg er automatisk fan af folk, der kan bage. Måske man skulle lave et madblogtræf - så kunne jeg arrangere og også der komme med som det tynde øl. Dog ville jeg være meget god til at rose alle deltagere og være en taknemmelig mundskænk :)

   Ang. hjemmegjorte kostumer, så kig lige hos Konen, som har en anvisning til et tylskørt uden brug af symaskine! Hva' ba! http://mandenogkonen.blogspot.dk/2013/01/tylskrt.html

   Slet
  2. Oooohhhh, den er fiiin! :-) Men... er ret sikker på at der vil gå drama i den, hvis jeg forsøger mig med den slags til sønneke. Så hellere give tippet videre til min bror, der har tre små piger efter samme skabelon som jeres (en på 4 og tvillinger på 1).

   Husker dog engang hvor jeg lavede kostumet til min lillebror: Han var benzinstander fra en Q8-tank. 2 flamencokasser (du ve', sån nogen grøntsagsnogen), skær huller til arme, ben og hoved, gaffa, male male male i rigtig logofarve, klip logoer ud af plasticposer, lime på, gammel støvsugerslange som benzinslange, Q8-kasket på hovedet. Der var ikke et øje tørt :-)

   Slet
  3. Årh, du lyder da som alletiders storesøster - den succes kan du vist godt gentage :) Sjovt med din storebror, kombien 4-årig storesøster + 1-årige tvillinger er en klassiker. Man havde lige én og skulle have nummer to og så var der double-up :)

   Slet
 2. Aiiij, det er da alle dine anstrengelser værd, resultatet!! Hvor er hun da en nuttet gepard :-D
  Griner ved tanken om dine små feer (dramaqueens - og så endda tvillinger, de er jo nærmest i overtal, lidt skræmmende ;-D).
  Kh. Trine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Trine! Det var ikke gået uden dit mønster. Jeg synes faktisk de leggins er rigtig fine. Tror jeg skal prøve at købe et af de blade engang, hvis jeg engang glemmer, hvor store kvaler det her outfit gav mig og prøver igen (lidt ligesom når man vælger at få barn nummer to, selvom fødslen af barn nummer et burde have stoppet alle tanker om den slags) :)

   Slet
 3. Ååååhr hvor blev hun bare sej i gepard-dragten! Og to skønne fe-trunter også;) Hilsen hende der slap afsted med at købe sig til alt klunset i år, hehe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Hun var meget stolt, og den slags kan vel ikke helt opgøres i penge - selvom jeg næste år nok springer med på BR-vognen. Den er så dejlig tryg at være på. Skulle også nødig gøre mine børn så forvente at de alle står og råber på specialdesignede dragter, så jeg kan få mega-stress hvert år i januar.

   Slet
 4. Hvor blev det fint. Næste projekt: heldragt til dig - jo jo du kan godt:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tøhø, det var sjovt. Tror desværre ikke Stof og Stil sælger det mere... Og det kan på ingen måde skaffes hjem...

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...