torsdag den 21. marts 2013

Perler er "da shit"

Jeg ved ikke helt, hvad der sker for mig, men jeg har brugt det meste af aftenen med at lave perler. Yes - du læste rigtigt. Perler! Jeg læser virkelig mange krea-blogs, og bliver på den måde bombarderet med alle de fantastiske påfund som kreative sjæle finder på. Mig - jeg lade mig inspirere - men fra at kunne nøjes med tankerne "det gad jeg virkelig godt kunne finde ud af" - sker der af og til nogle kortslutninger, så jeg står i børnehaven klokken kvart i lukketid og hører mig selv spørge en noget undrende pædagog om det er i orden at jeg låner en oval perleplade med hjem til næste dag?

Én ting er at låne en perleplade med hjem, hvis man så bare skulle bruge den til at lave noget hyggeligt med ungerne. Noget andet er altså at fiske den op fra tasken med madpakker og vådt overtøj, når ungerne er puttet.

Bevares vi laver mange perler herhjemme i tiden, og især efter Clara og Rosa har "knækket koden" og ikke kun tænker på at grave hænderne ned i perlerne og kaste dem på gulvet. Altså Rom blev ikke bygget på én dag, og Clara er på ingen måde dum, så hun har opdaget, at det tager gabende lang tid at udfylde bare en lille perleplade, så hvis man liiige kunne sænke perlepladen ned i en skål med perler, løfte op og voila! Et styk udfyldt perleplade. Jeg kan næsten huske det, fra da jeg selv var barn. Tålmodighed er ikke den dyd jeg blev udstyret med ved fødslen - det er stædighed til gengæld, og begge dele har alle mine piger uden tvivl arvet.
Got you suckers!
Og når de først får en idé, så er det kun lovning om vingummi eller trusler om at vi afbestiller Netflix (som om det nogensinde kommer til at ske, vi er hooked alle fem), der kan bringe dem ud af deres beslutning.

Så vi laver perler og ud over at der er perler allevegne, så bander jeg jævnligt over, at jeg ikke har købt den farveopdelt. Er I klar over, hvor lang tid, det tager at finde de helt rigtige lilla perler, så der er nok til en hel prinsessekjole, når de ligger sammen med mindst 10.000 andre farver?
Der er også andre, der er tvangsindlangt til perlerier
(og nej, det er faktisk ikke mere synd for ham, end det er for mig)
Derfor giver det heller ikke rigtig mening, at jeg selv kaster mig ud i en produktion, på et tidspunkt, hvor jeg måske i stedet burde få min skønhedsøvn eller afslutte nogle af alle de ting, jeg gerne vil have afsluttet på arbejde inden vi går på en tiltrængt ferie efter i morgen.

Heller ikke, at jeg har brugt det meste af tiden på at finde hvider perler i et nuancehav af lyserøde, lille og grønne perler. Men færdig skulle den lille sucker fandeme blive, så jeg ikke havde stillet det fjollede spørgsmål "om jeg måtte låne en perleplade" forgæves.


Faktisk var min plan med dette indlæg at skrive om den helt igennem dejlige kasse med økomorgenmadslækkerier, jeg var så heldig at modtage fra Urtekram via Lahme Kommunikation for nylig. Og bruge lejligheden til at slå et slag for at begynde at glasere sin mad. Jeg ville også have skrevet om den dejlige konvolut, der kom fra Konen med lækker chokolade og om den giveaway, jeg netop har vundet hos superseje Fri und Frei, og den der snart kommer her med venlig hilsen fra en all time blogfavorit: Kitchen4kids.

Det var det, jeg ville have gjort, men perlerne har overtaget mit sind for en stund på en sært, afslappende måde. Måske bør jeg være bekymret for, om jeg om kort tid, føler akut trang til at proppe et særligt uimodståeligt eksemplar op i næsen, som efterfølgende skal snydes ud med et ordentlig farmerblow (Prøv lige at forklar en knap tre-årig at hun skal lave et farmerblow, for at få perlen ud uden samtidig at gå i småpanik ved tanken om at perlen garanteret næsten er helt oppe i hjernen"

Så er det jo godt at jeg har Instagram, hvor søde og rigtigt kreative mennesker (ikke sådan nogen wannebe's som jeg), som førnævnte Fri und Frei kan komme med opmuntrende ord:Det I ikke ser på billedet er vinglasset, som holdt mig ved selskab, mens jeg lavedes stor kunst her til aften.

Og nu - ikke et ord mere om perler.


4 kommentarer:

 1. Perler eller ej: Det er dejligt at blive opslugt af nørkleri, ikke? ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo, det har du jo faktisk ret i. Skal nok bare lige forlige mig med, at det var perler, der opslugte mig :)

   Slet
 2. He he, god perlefe.. øh påskeferie :-)

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...