søndag den 17. marts 2013

Store tanker i Camp Chaos del 3. Der hvor vi indser, at vi er gået over åen efter vand.

Jeg synes lidt, jeg skylder et indlæg omkring, hvilken vej vinden blæser her i Camp Chaos, når det kommer til at alle tankerne omkring vores boligsituation. Hvis du vil læse "forhistorien" finder du del 1 HER og del to HER.

Jeg har sjældent være så rundforvirret, som i hele denne proces. Det ene øjeblik har jeg lyst til at sælge hele hytten - med inventar, og pakke mand og børn ned i to rygsække og bare drage ud i det blå. Det næste sekund har jeg lyst til at tage fat i carportognoia og tigge og bede hende, om hun kan skaffe os ind i det bofællesskab i Go Bedre Beder, som hun og familien forsøger at slå rødder i.

Tager jeg en kop kaffe, mens jeg står og stirrer ud i den igen igen fucking snedækkede have, med trampolinen, der blev gjort klar til foråssæsonen en my for tidligt, og nu står og hænger faretruende under vægten af kilovis af tung sne, er jeg overhovedet ikke klar til at flytte fra denne matrikel. Og når koppen er tom og et barn har bedt mig om at hjælpe med at tørre rumpen, kigger jeg måske på boligsiden og drømmer mig væk til et helt andet postnummer, hvor man er tættere på job og byliv - eller en helt anden region.

Vægelsindet. Moi?

Og som I måske kan fornemme, har vi talt rigtig mange muligheder igennem. Jeg tror, vi så småt er ved at beslutte os for at vi passer godt til Mårslet, og at Mårslet passer godt til os. Det er et fantastisk børneparadis med masser af liv, og der er masser af folk med gejst og initiativ til at lave arrangementer for børn og voksne. Så nu er der "bare" tilbage at beslutte os for a) bygge til eller b) sælge og finde noget større at flytte i.

Begge dele er totalt uoverskuelige. Vi har fået lavet nogle superfine skitser til vores drømmetilbygning og ombygning af det eksisterende. Eneste aber dabei er - pengene. Det vil koste det sammen som BNP for et mindre afrikansk land at gøre det - og uanset om vi blev boende her til vores dages ende ville det aldrig kunne være en god idé rent økonomisk.

Vi har såmænd også haft en mægler ude, som heldigvis også kunne se kvaliteterne ved vores lille hus - og ikke mindst vores have, som vi selv er håbløst forelskede i. Jeg troede aldrig, jeg ville få grønne fingre, men jeg kan næsten ikke vente med at få ting i jorden og komme ud og rode i drivhus og højbede. Så hvis vi skal sælge, skal det være være for at få noget bedre - både hvad angår hus og have. Og quelle surprise - det får man ikke sådan lige her i området - medmindre du er ude i noget liebhaveri. Og det kan jeg så sætte en stor fed streg under, at det er vi ikke.

Nu har vi så undersøgt forskellige muligheder. Har endda været ude at se på et andet hus, og selvom det var dejligt, så var det bare ikke en mulig Camp Chaos basecamp. Mægleren kom med en foreslået udbudspris på vores hus, som lød fornuftig, og som ikke ville kaste os ud i bundløs ruin. Men igen. Hvad nu hvis det bliver solgt med det samme... Og hvad nu hvis der gå månedsvis?

Men vi kan ikke blive ved med at gå og tænke os til døde i det her. Og på en eller anden måde er det lykkes os at træffe en beslutning, som føles rigtig.

Vi gør ingenting. Nada. Niets.

Jep. Ingen salg- eller købsmål eller tilbygninger i indeværende år. Punktum. Her er der virkelig tale om at gå over åen efter vand.

I stedet stopper vi helt op. Får lavet nogle af de mindre ting, som vi har haft planer om siden vi flyttede ind (male hus, male karme, skifte et par døre). Og prøver få luft til at gøre noget at det vi gerne vil på sigt. Altså på ubestemt tid. For hvis vi lige vender blikket indad (skeler man så ikke ret voldsomt?), så er det her mere vores behov end det er pigernes. Og hvorfor jagte et liv lige nu, hvor to fuldtidsjobs med gode lønninger er præmissen for en større bolig, når 3/5 af familien måske primært at brug for nærværet fremfor flere m2?

Det her må være mit nye motto.
Ikke noget med at junke boligsiden flere gange dagligt
og stalke arkitekter og håndværkere på google i tide og utide.
I hvert fald ikke før næste år... Pråmise... 


24 kommentarer:

 1. Det lyder som en god beslutning...

  Men det er nemt at blive betaget og revet med i alle sine drømme og ønsker..(Skrev hende der lige har bestilt nye senge til drengene, og indkøbt fancy pancy wallstickers...)

  God søndag..

  SvarSlet
  Svar
  1. Undskyld det sene svar. Nu er jeg dog meget nysgerrig - har du investeret i noget spændende til drengene?

   Slet
 2. Oh! Det var en god idé ... Sådan rigtig god idé. Men jeg synes jo også at Mårslet er ret så hyggeligt og kan skam også godt se det fede i ikke at få stress ... Håber at den rigtige løsning på sigt lander lige midt i skødet på jer ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Mårlset ER nemlig bare hyggelig - hvilket stress på ingen måde er. Tak for din gode karme omkring den rigtige løsning :-) Jeg håber, virkelig også at det at vi stopper op nu giver bonus i sidste ende.

   Slet
 3. Det er virkelig en befrielse, når man beslutter at beslutte sig for noget.
  Drømme og tanker kan man jo altid have, men også rart at få ro på.
  Kh Jonna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tru dat!
   PS! Skal du ikke snart føde???

   Slet
  2. Joe... Termin i lørdags (16/3) så any day now;-)
   Og hey hjælper det på roen og "nu ikke stresse over bolig" så bor vi pt på 60 m2;-) Her drømmes og planlægges heftigt :-)

   Slet
 4. Jeg kan skrive under på at der med at tage en beslutning hva enten det er at gøre noget (som i mit tilfælde) eller ikke at gøre noget som i jeres tilfælde er en god ting! Beslutninger giver nemlig dejlig ro i sindet, og det gør godt! Kh S.

  SvarSlet
  Svar
  1. Altid dejlige med en frænde. Og jeg glæder mig til at høre mere om det nye der skal ske :)

   Slet
 5. Det er virkelig også svært! Altså en svær beslutning - Men den i har truffet nu, virker da egentlig som den bedste.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi er nok stadig sådan lidt i syv sind, men "sinde nu", som de siger ude vestpå. Alt godt kommer til den som venter. (Det ordsprog har jeg aldrig helt forstået, det giver jo ingen mening).Men jeg har pt. ikke specielt lyst til at forhaste os ud i noget, der har ret stor betydning for vores daglige økonomi.

   Slet
 6. Vi to havde lidt mailudveksling omkring boligsituation, da jeg vandt en neglelak hos dig. Vi er nemlig i præcist samme situation her hjemme... Vi har truffet samme beslutning som jer - halv gas og ro på!

  Vores hus fungerer fint i hverdagen, så ekstraværelset + det ekstra badeværelse skal nok komme, men lige nu vil vi bruge vores kræfter på at få hverdagen til at køre stabilt for vores 2 lækre børn. Med præcist ingen bedsteforældre i nærheden og en makset sygdomskvote er det ikke et byggeprojekt, vi har brug for...

  Ha en dejlig dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. jeg tror du har ret Louise - og jeg har det akkurat ligesom dig. Ro på - især, når logistikken omkring sygdom kan true med at vælte læsset på ingen tid. Og nu er det snart neglelaktid for alvor. Håber du er glad for den :)

   Slet
 7. Tillykke med beslutningen. Og nyd roen! Det lyder som det helt rigtige for jer lige nu. Så kan drømmen om m2 jo blive til virkelighed engang når der er tid og overskud til den slags.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Det med roen bliver en udfordring, men nok også nødvendig. Måske bliver vi så trætte af ikke at "skulle noget" at vi kaster os ud i et totalt kamikaze-projekt, og tror at vi kan lave det hele selv på 14 dage. Give mig styrke til at stå imod!

   Slet
 8. I er jo glade for at bo i jeres hus med den dejlige have - og en eller anden dag vender bøtten igen, så der bliver tid og overskud til at bygge til/om/flytte til større armbevægelser. Og nyd det indtil da :-)

  Og apropos husforbedringer... så fik jeg sat beløb på vores "naturlige ventilation" her i hytten forleden. 15.000 kr. koster det os i varmetab om året, og 200.000+ kr. at isolere..... :O

  SvarSlet
  Svar
  1. Okay.... skal lige bruge lidt tid til at samle underkæben op fra gulvet. 200K for isolering. Javist bliver det "tjent ind" igen... men igen, hvem har lige de penge til at smide i den slag? Bliver i naturligudluftningssituation eller rykker I på det?

   Slet
  2. Vi tager det lidt i etaper - første etape bliver at få sat solvarme op, det vil spare os for en 5-6K om året. Dernæst udskiftning af vinduer og døre i stueetagen, som yderligere vil spare os for 4-5K årligt. Og så er det lige før vi kan spare op til sidste etape... som bliver at hive halvdelen af førstesalen ud, og bygge alting op igen, nu med isolering... (det er den dyreste af de tre etaper, men nok også en hvor vi kan spare 7-8K årligt, foruden at vi rent faktisk kan holde ud at være på førstesalen i frostvejr). Så deeeet.

   Slet
  3. Wow, ja, det er godt nok lidt af en omgang. Men igen, når det er det perfekte hus og I ingen planer har om at flytte, så er det jo bare rart ikke at smide penge efter ingenting på sigt :) Og rart med en etage, der på sigt kan bruges mere end seks måneder om året :D

   Slet
  4. Ja, især fordi vi har vores børne- og soveværelser på førstesalen..! Men jo, vi investerer med glæde i vores dejlige hus, så det bliver endnu bedre - og ikke mindst billigere at bo i ;-)

   Slet
 9. Jajaja, folk siger tillykke med din voksne beslutning. Men jeg VED, du ville blive lykkeligere i God Bedre Beder

  KH Damen der i hvert fald aldrig-aldrig selv junker boligsider (og kolonihavehuse på Amager, baghuse i Øgaderne, lejligheder i Berlin)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror du har ret. Jeg skal have høns i baghaven og en pony mine piger kan strigle. Så kan jeg også lære dig at lave venstresving, så du måske en dag selv kan køre til svømmehal i Odder med Livse. Kan jeg ellers ikke blive "weekendbarn" hos jer af og til, hivs min familie ikke lige køber ideen?

   Slet
  2. PS! Er baghuse i øgaderne til at komme i nærheden af for penge?

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...