tirsdag den 2. april 2013

Glaser og bliv glad

I mit forrige indlæg skrev jeg om den kæmpe pakke af lækre sager, jeg modtog fra Urtekram. I kassen var der en flaske med økologisk ahornsirup, som jeg er blevet helt afhængig af. Det smager himmelsk på yoghurt og pandekager, og selvom jeg kunne tømme flasken på de to ting, så har jeg fundet endnu en last, så jeg kan opretholde mit ahornsirupsukkerkick gennem hele dagen.

Det er virkelig godt til at glasere med. Jep, du hørte rigtigt - og ja, vi  er i 2013. Er der virkelig nogen, der glaserer andet end æbler i Tivoli og hamburgerryg til jul, tænker du måske. Ja, det er der faktisk. Og  det smager så englene synger.

Jeg fandt en opskrift i Samvirke, som smager SÅ meget bedre end den lyder, på Glaseret flæsk på pind og nudler i jordnøddesauce. Det kræver selvfølgelig, at du ikke får aktiveret gag-refleksen ved hverken flæsk eller peanutbutter, men tænker du yumyum ved tanken om de to ting, så er det her en nem og fin variation til spaghetti bolognaise, boller i karry og hvad der ellers bliver serveret i børnefamilier (hvis I ellers er en smule uopfindsomme som hjemme hos os).

Jeg brugte økologisk stykker flæsk, der har et godt forhold mellem fedt og kød, som jeg satte to styk på en pind, inden de kom i ovnen. Jeg har ikke prøvet at lave den type kød før, så de fik måske lige lidt længere end de skulle have haft, men det var et stort hit blandt børnene. Herhjemme går vi aldrig fejl af konceptet Mad-på-pind.

Før jeg kom chilien i sirupsmarinaden tog jeg lidt fra til børnene, da de ser helt vilde ud i øjnene, hvis de kommer inden for fem meter af en chili. Når jeg ser deres reaktion, kommer jeg altid til at tænke på en lille dreng Kasper og jeg så i Thailand, for alt for mange år siden, som sad og skovlede cup noodles med ild udenpå koppen ind i gabet, som om det var yoghurt neutral med ahornsirup. Vi kan ellers godt lide stærk mad, men havde lidt samme reaktion som vores unger har i dag. Crazy boy.

Marinaden til kødet - se de gyldne dråber i baggrunden. Oh joy!

Sådan så en færdig tallerken ud. Jeg brugte et drys koriander til kødet og supplerede med ærter.

Miriam, der normalt overlever på én ært om dagen i gang med sit andet spyd.
Hvis du ikke lige har mod på hverken flæsk eller pasta med jordnøddesauce kan du erstattet kødet med kyllingelår og måske en pasta vendt i en god pesto. Fx den man kan få fra Løgismose.

Jeg lovede ved mit sidste indlæg, at der ville komme en give away. Det gør der også, men det bliver først næste indlæg. Men glæd dig, du kan vinde et superfint sæt bestående af en børnekniv og en peeler fra mærket Willa Mia Freds lækre børneserie, som søde Dorthe fra en af mine yndlingswebshops Kitchen4kids har tilbudt at sponsorere.

2 kommentarer:

  1. Lyder ikke lækkert, men ser meget lækkert ud ;-) Kunne være jeg skulle prøve det - mine børn er dog ikke pjattet med flæsk (ja, de er ikke rigtig kloge!)

    SvarSlet
  2. Mærkelige børn! Jeg tænkte nok at der var flere, der stod af på kombinationen: Flæsk, peanutbutter og koriander. Men det er så godt! Prøv med kyllingelår og pasta-pesto. Det smager også mega-lækkert.

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...