torsdag den 4. april 2013

Vind en børnvenlig grønsagsskræller og kniv fra Willy Mia Fred

22-4-2013: Konkurrencen er slut, en heldig vinder udtrækkes snarligt! Og der er ekstrapræmie!
***
Jeg indrømmer det. Jeg har ikke ret meget tålmodighed, når der kommer til at lave krea-ting med Clara og Rosa. Jeg synes mest, at vi efter en kort seance ved køkkenbordet ligner nogle, der er blevet rullet i lim og fjer. Yuk!

Anderledes har jeg det, når det kommer til at inddrage dem i madlavningen. Som så mange andre børn, vil de helst indtage det meste af deres aftensmad i timen op til den egentlig aftensmad er på bordet, hvilket betyder, at vi som oftest har dem pendlende mellem det de nu engang var optaget af, OK, who am I kidding, de junker selvfølgelig Netflix, når de kommer hjem fra institution til vi skal spise og køkkenbordet, hvor der laves mad.

Men de sidste halve år, har de faktisk kunne gå lidt til hånde i køkkenet, når bare opgaverne er tilpas nemme og redskaberne ufarlige. Til at begynde med hjalp de sidste sommer med at pille en majskolber. Der var majsblade over hele køkkenet, men der var stille i lang tid, mens de forsøgte at mobilisere de små muskler til at rive bladene af.

Clara (tv) og Rosa snitter grønsager med skønne knive fra Kuhn Rikon, der desværre er udgået.
Jeg har tidligere lavet et indlæg om, at bage med børn. Jeg kender ingen børn, der ikke elsker at stå og smadre med mudder, mens de leger at de "bager kager". Derfor bliver de fleste børn også ellevilde og meget medgørlige, når de får lov til at hjælpe med rigtige opgaver i køkkenet. Du skal ikke gøre det en dag, hvor du allerhelst så dem afhentet af bedsteforældre eller babysittere, men kan du se lidt bort fra mel og eller skræller i køkkenet, så er det sjovt at se dem lege Totte bager for en stund.

Gang i kagebageriet. Damn, det sviner, men de er så stolte over at være med.
Rosa overvejer uden tvivl, hvordan hun kan få fingrene i dejen.
Vi har i lang tid mangler en god grønsagsskræller, da dem vi kun har én, som med lidt god vilje er "børnevenlig", og som er tilpas god til at de kan styre den. Jeg skrev derfor til Dorthe fra Kitchen4kids, for at høre, om hun havde en god en på lager. Hun anbefalede med det samme et sæt fra mærket Willa Mia Fred, som består af en skrællekniv og en kniv, der skulle være let at holde på og 100% fri for BPA og ftalater.

Der skrælles gulerødder til den store guldmedalje 
(bemærk den lille borgmestermave)

Sætter er anbefalet fra 6+, da skrælleren er skarp, så barnet skal kunne forstå, at det skal skrælle væk fra sig selv, men kniven er ikke skarp. Og uanset hvad, skal man holde børnene under opsyn, mens de hjælper. Der vil ske små uheld, men så længe man ikke giver dem skarpe knive, er de gode hjælpere - også selvom der ryger mere indenbords, der kommer på bordet. Hvis du er usikker på om de kan bruge en børnekniv, så lad dem evt. prøve med en børnesmørekniv, helt uden skarpe kanter. Den kan godt mase en agurk lidt. Clara og Rosa bliver tre år om en måned, og de kan godt styre lidt skarpere redskaber.

Dorthe fra Kitchen4kids har tilbudt, at jeg må kan lave en giveaway på sættet, her på bloggen, så du kan vinde sættet.

Det her "umage" par kan du vinde. Læg lige mærke til "gællerne" på kniven.

Det eneste du skal gøre for at være med, er at smide en kommentar nedenfor senest onsdag d. 17. april 2013, så trækker jeg en heldig vinder derefter. Husk at skrive din mail, hvis du ikke har en blog, så jeg kan kontakte dig, hvis du vinder.  

48 kommentarer:

 1. Sikke fint sæt. Vil gerne have ungerne med lidt oftere men vores skrællere dur heller ikke rigtig til børn. Her mit lod...

  SvarSlet
 2. Ja mand, den skal vi da vinde. Sveskens fineste job i køkkenet er at skrælle løg og hvidløg. Men hun er også god til at lægge snittede grønsager i fadet, dække bord og tømme opvasker.

  SvarSlet
 3. Jeg er in. Selvom jeg egentlig er tilhænger af at børn skal have ordentligt (skarpe) redskaber.

  SvarSlet
 4. De har været på veras ønskeliste siden sidste år, både til jul og fødselsdag og hun har ikke fået dem endnu....så jeg satser på at vinde her ;-)

  SvarSlet
 5. Ej, det sæt har jeg kigget på før. Det kunne vi så godt bruge her i huset :-)

  kinne@email.dk

  SvarSlet
 6. Ej hvor er de søde :) Og rigtig god måde at lærer børnene ting samtidig med at de synes det er sjovt :)

  maja3012@hotmail.com

  SvarSlet
 7. Altså med mine tre piger (og følgelig også tre kokke in spe - Storetrutten er prof. i denne sammenhæng) må jeg simpelthen vinde denne give-away :) så jeg kaster et lod i puljen og HÅBER, KRYDSER osv. at Cirkus Melbollis vinder, pliiiis :)

  SvarSlet
 8. min datter elsker at hjælpe i køkkenet så det ville da være skønt at vinde :)

  SvarSlet
 9. Uha det sæt ville jeg gerne vinde. Det ville være perfekt til min datter på 2,5 år :-)

  SvarSlet
 10. Uhhh jeg vil så gerne eje det sæt, så jeg vil rigtig gerne være med.

  SvarSlet
 11. Med 4 små gode hjælpere i køkkenet, ville det være dejligt med noget passende "værktøj" til dem... ;-)

  Pia Damgaard
  piaogjan@hotmail.com

  SvarSlet
 12. Fantastisk lækker give away!
  Med tre børn i huset skal sættet nok blive brugt - Jeg har længe haft kig på kniven til Bjarke Nanu på 2 ½ år; han elsker at være med i køkkenet.
  m_hoej20(at)yahoo.dk

  SvarSlet
 13. Min datter på 3½ er med i køkkenet omkring et par gange i ugen - hun elsker det og vi, min mand og jeg elsker det orså. Det er både hyggeligt og lærerigt for os og hende.....meeeeen, det der med knive - uha uha....vi er ved at besvime, hvergang hun får den i hånden! Måske det ville værre cool med sådan et ordenligt greb på kniven....vi vil meget gerne deltage ;O)

  SvarSlet
 14. Fint sæt - det vil jeg gerne lægge billet ind på til mit barnebarn :-)

  Randi

  SvarSlet
 15. Sådan et sæt kunne jeg godt tænke mig at forære min niece på 3 år. Det vil helt sikkert lette hendes mor, for hun hjælper gerne i køkkenet, men de har ikke noget 'værktøj' til børn

  SvarSlet
 16. Jeg er også på =) Også selvom jeg ikke har børn... Men tænker, at det kunne være fedt at have til når der kommer niecer, nevøer og mindre søskende på besøg. Og så kunne det jo være, at der kom børn på et tidspunkt.... (sidstnævnte sætning ville jeg sætte en streg hen over på samme måde som dig Rikke =))

  SvarSlet
 17. Super præmie. Min datter er nemlig netop begyndt at vise interesse for det som sker i køkkenet. :)
  Trinsling@gmail.com

  SvarSlet
 18. Jeg er så meget med. Øglens yndlingsbeskæftigelse i køkkenet for tiden er at skrælle kartofler og gulerødder, og hun kæmper lidt med (størrelsen på) de skrællere, vi har. Så en rigtig børne-egnet en ville være dejligt.

  Skøn borgmestermave, i øvrigt. Lige til at bide i :-)

  SvarSlet
 19. Hov, så forsvandt der lige noget tid med at kigge rundt i butikken. Jeg er sikker på, at StoreLille vil blive ret begejstret for sådan en skrællekniv.

  SvarSlet
 20. Count me in :) 030786(a)gmail.com

  SvarSlet
 21. Hvor er det fint

  trangsbeneficiet.blogspot.dk

  svips@aaui.dk

  SvarSlet
 22. Med en stor iver efter at skære og skrælle kombineret med en helt utrolig klodsethed, så anser jeg Tvitten for en egnet kandidat. Håber vi vinder:)

  SvarSlet
 23. Dem ville jeg elske at vinde til min lille søn :o)

  SvarSlet
 24. Min datter elsker at følge med i hvad "de voksne" laver i køkkenet, så ville være et hit hvis hun selv kunne deltage :)

  SvarSlet
 25. Jeg har selv købt redskaberne til vores datter og kan varmt anbefale dem til andre. Desværre blev de væk under vores flytning, så jeg vil gerne deltage i konkurrencen.

  SvarSlet
 26. HVOR ER DE BARE GENIALE!! de må gerne komme hjem i vores køkken :-)

  SvarSlet
 27. Det kunne være super fedt at have liggende til når min datter kan være lidt mere med i køkkenet. Elsker forresten Kitchen4Kids og synes det er et fantastisk koncept. Jeg forudser en del shopping derinde når min datter er blevet lidt større :-)

  SvarSlet
 28. Jeg kender to som vil blive glade for disse, så bare jeg vinder.
  alicekryel@gmail.com

  SvarSlet
 29. Haha, især kniven er da for sej som haj! :-) krydser fingre, det ville bestemt bringe glæde herhjemme :-)

  SvarSlet
 30. Sådan et sæt kunne jeg godt tænke mig at vinde. Det skal bruges, når børnebørnene er på besøg og gerne vil deltage i madlavningen :-)!

  SvarSlet
 31. Det sæt vil jeg gerne vinde:)

  SvarSlet
 32. JAH! En super give away :) Bean har allerede været med til at klaske med dej, og jeg glæder mig sådan til hun kan inddrages mere. Det er nemlig en af de ting, jeg har været allermest glad for i min opvækst - at være med i køkkenet.

  SvarSlet
 33. Jeg er virkelig sjældent med i de der give aways, for jeg vinder jo aldrig alligevel. (jaja, optimisten, det er mig), men jeg kan godt lide den skræller og jeg kan godt lide dig. Så jeg er med og krydser fingre for, at jeg har heldet med mig :)
  Har et par andre ting fra kitchen4kids, de er super cool :)

  SvarSlet
 34. Deltager :-)

  JulieM93@hotmail.com

  SvarSlet
 35. Selvfølgelig et lod fra mig Rikke - er sikker på hr Tudse vil elske det :-)

  SvarSlet
 36. Jeg vil også være med :-) Er sikker på Mikkel vil elske det. Han står i mit køkken hele tiden..... Han må blive kok :-)

  SvarSlet
 37. Jeg vil gerne være med :-) Kh Maria

  SvarSlet
 38. Håber mine piger vinder:-)
  Mette N

  SvarSlet
 39. Det er lige det vi går og mangler med en lille krudtugle der altid gerne vil være med i køkkenet.

  SvarSlet
 40. Jeg er helt sikkert nødt til at være med... Og hvis ikke jeg vinder må jeg vist til lommerne...

  SvarSlet
 41. såå fed en præmie som de fleste med små børn kan bruge.
  Jeg krydser fingre :-)

  Kjerstinenaja@gmail.com

  SvarSlet
 42. Jeg vil meget gerne deltage

  kig forbi min uglegiveaway og del gerne din egen i fb gruppen danske giveaways

  kirsti_mt@hotmail.dk

  SvarSlet
 43. deltager!!
  gosia.zee@gmail.com

  SvarSlet
 44. Ville være for fedt at vinde ;)
  Bettinalissa@gmail.com

  SvarSlet
 45. Yes, lige til min søn som ELSKER at hjælpe sin mor i køkkenet :)

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...