lørdag den 3. august 2013

Klar, parat SFO start

Det er en uge siden vores ferie stoppede og vi startede arbejde igen. Det var ikke ligefrem med fjedrende skridt jeg trådte ind på kontoret første dag, for damn, det ferieværk holder nu med den alder pigerne er ved at have. Mere af det!

Kasper har været så sød at tage Double Trouble med i Marselis Dyrehave i dag, så jeg kunne få lov til at slappe lidt af herhjemme med noget så hyggeligt som rengøring og vasketøj. Jeg har selvfølgelig flyttet lidt rundt på bunkerne, så det ligner, at jeg har været i gang, men i virkeligheden har jeg mere lyst til at sætte mig ned med min kop kaffe og skrive lidt.

"Burde" står selvfølgelig og puster mig i nakken, for hvis jeg får nærmest akut dårlig samvittighed, når jeg ikke er i gang med et eller andet. Især når han er så sød at tage de små med på tur. Dertil kommer at der så også er lunt og lækkert i haven, men altså hver ting til sin tid.

Miriam leger med en legekammerat. Sådan et par 5-6 årige forsvinder bare i længere tid ind på værelset og leger deres små rollelege. Det er ukompliceret og vildt hyggeligt at lytte til deres små samtaler.

Hun er i øvrigt startet i SFO i torsdags. Det var en stor dag. Er lidt i tvivl om, hvem der var mest spændt, who am I kidding, det var mig, men det gik over al forventning. Da jeg hentede hende efter tre timer alene dernede ville hun ikke med hjem. Kiggede bare insisterende på mig og mente godt jeg kunne drible hjem igen.

Undskyld, hvem har lige taget min lille pige? Sidste efterår var vi i tvivl, om hun var klar til skolen fordi hun er født i slutningen af november og godt kan være en stille pige indtil hun er tryg. Efter de første par dage i SFO er jeg overhovedet ikke i tvivl. Det kan godt være, at det bliver et kulturchok for hende, men det bliver godt for hende med nye udfordringer. Det faglig er jeg overhovedet ikke i tvivl om, at hun nok skal klare. Hun skelner fint mellem store og små bogstaver, og er så småt begyndt at se små sammenhænge i bogstaverne og tal. Uden jeg ved noget om det, så tænker jeg, at hvis hun ikke skal bruge så mange kræfter på den del i løbet af det første år i skole, så er der forhåbentlig noget overskud til at hun kan blive mere robust rent socialt.

Nu er jeg jo nok den eneste mor i verden, der har haft disse bekymringer - not. Men det føles bare lidt vildt, når det er den første, man er på vej til at sende afsted med sit kæmpe skoletasketornyster på ryggen - og hvad sker der lige for priserne på skoletasker? Det er jo ikke ligefrem en Birkin, selvom priserne ligner.

Stolt pige på første dage i SFO,
stadig med fletninger fra sommerens ferie
og minus to tænder i overmunden
Skolen starter først om et par uger, så der er tid til at falde til blandt nye legekammerater - og for forældrene til at komme stille og roligt ind i visheden om, at dette ikke kun er for et par år. Medmindre vi finder andre postnumre at stille vores habengut, så er det de her børn og deres forældre, vi skal dele en stor del af vores glæder og bekymringer med næste ti år.

Og nu må jeg hellere smutte ud på badeværelset og lave lidt damage control. To opfindsomme piger har fundet legesminken frem og har forsøgt at sminke hinanden til "Monster High". Det ligner crap - hvilket de vist også selv var kommet frem til, så ingen grund til løftede pegefingre. Kun en hjælpende hånd og lidt smuggrin fra mig af, hvor langt de har igen, før de engang kan styre øjenskygge, mascara og løbestift nogenlunde sikkert - og så er der alle os, der stadig ikke har lært det.

2 kommentarer:

  1. Phew, det er altså en stor pige. Her er børnehave (heldigvis!) stadig et stykke ude i fremtiden :) Held og lykke med SFO og skolestart!

    SvarSlet
  2. Held og lykke med starten. Det er bare så stort. Her er vi lige nået til 1. klasse - og overraskende lige så stort. Nu er det 'rigtig' skole.

    http://vivaestbella.blogspot.dk/

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...