tirsdag den 27. august 2013

Waterguide - gå glad i bad


Jeg kan virkelig godt lide at tage lange bade. Altså sådan nogle, hvor jeg til sidst faktisk har en smule OK, helt vildt dårlig samvittighed over hvor meget varmt vand jeg har brugt. Jeg går altid ind i bruseren med intentionen om at I DAG bliver det anderledes. Skal bare lige hurtigt have shampooen i håret, skylle skylle skylle og så sluk. Men så står jeg derude, og vandet bliver varmt og skyller ikke kun shampooen, men også min målrettethed af mig. Og så ender jeg med at stå og stene under den varme bruser indtil min dårlige samvittighed eller et par børn, der akut skal på toilettet alligevel får mig til at slukke. 

Da jeg var barn kunne man ikke tage ret lange bade. Der var en varmtvandsbeholder, og når den var tømt, så var det bare ærgerligt, hvis man var nummer to eller tre i køen til bruseren. Da jeg så flyttede til Aarhus, startede mine dårlige vaner fra dag ét. Der var fjernvarme og ubegrænset varmt vand i bruseren - og jeg boede i en lejlighed med badekar. Oh joy! 


Og siden da har jeg brugt oceaner af vand uden at skele til hverken prisen eller energiforbrug. 


Nå, men indlægget skulle faktisk ikke handle om mine dårlige vaner. Fordi jeg har nemlig fundet noget, som kan styre min trang til at tilbringe unødvendig meget tid under den varme bruser.


Som jeg muligvis har skrevet om før, så er jeg 100% gearmotiveret. Intet kan få mig så hurtigt ud af døren, som et nyt stykke løbetøj. Eller få mig til at give den hele armen i vores vildmark have, som et nyt redskab. At de gode takter så ikke altid varer ved, er en helt anden snak, som jeg ikke føler nogen trang til at dvæle ved her.


Men lige her er der faktisk en undtagelse. Og det er jeg faktisk ret stolt over. For nogle måneder blev jeg kontaktet af Thorkild, der har startet firmaet Smile Energy. Torkild har selv tre drenge på 6, 11 og 13 og skrev i mailen, at han var på vej til at blive "sådan en af de der sure fædre, der står og hamrer på døren for at få ungerne ud af badet, fordi jeg ikke vil have, at vandregningen løber løbsk. Og fordi jeg gerne vil banke en lille smule ansvarlighed ind i hovedet på mine børn, så de ikke bliver sådan nogle uvidende borgere, der tror, at alverdens ressourcer står til deres rådighed i uanede mængder." 


Så udfordringen blev at finde på noget, der både kan bevidstgøre børn (og voksne) på en sjov og nem måde, uden at det bliver gjort med en løftet finger. 


Resultatet er den her Waterguide, som er en lille måler man spænder på sit brusearmatur. Måleren holder øje med forbruget af vand og energi i løbet af et bad. Og i stedet for kun at vise tørre tal, så viser den forbruget visuelt ved hjælp af smileys, som skifter ansigtsudtryk (og farve) alt efter hvor længe man har været i bad. Og så er der lyde, der passer til. Fx et glad "Yeeeaaah", hvis man klarer at holde sig på et grønt bad og en glad smiley. Når badet er slut, kan man se, hvordan man ligger i forhold til de andre i familien, da man kan vælge en af seks profiler. 

Det må blive et produktfoto, da jeg ikke er i stand til at tage et billede af vores egen. 

Der er et lille konkurrencemenneske gemt i mig, og intet motiverer mig til at komme ud fra bruseren, som risikoen for at blive buhet ud af badet. Derfor har jeg, siden vi fik den, ikke taget et bad, der har varet over fire minutter tops. Og er man hardcore hurtigbader kan man indstille den, så man skal klare bade endnu hurtigere. 

Pigerne synes også den er sjov - på nær Miriam, der en overgang nægtede at bruge den medmindre jeg lovede hende højt og helligt at den ikke ville buhe af hende - og en vingummi. 

Vi har stadig badekar, som vi jævnligt smider alle ungerne op i. Der ligger de så og får rosintæer uden at Waterguiden skærer miner af dem, da den ikke kører på samme vandhane. Men både Kasper og jeg har skåret væsentligt ned på vores vandforbrug og er vildt glade for måleren. Den er faktisk også overraskende diskret at se på, nem at installere osv.


Kan I mærke, at jeg elsker den? Føler næsten jeg skal stoppe med et superlativ, men der er vist rigelig i teksten ovenover. Du kan i øvrigt finde den på online til 610 kroner (plus porto) og i Bauhaus til omkring 650 kroner. 


2 kommentarer:

  1. Smart. Faktisk. Selvom lange bade ikke er noget, vi sådan rigtig gør det i herhjemme. En brusekabine og en Bean er ikke just noget, der indbyder til timer under varme stråler.

    SvarSlet
  2. Den er supersmart, og jeg håber sådan at Thorkild får stor succes med den. Synes det er imponerende, hvis du kan nøjes med et kort bad - Bean eller ej. Brusebadet har for mig altid været den ultimative escape fra mit normale badeværelsesentourage - måske deraf de meget lange bade :D

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...