tirsdag den 3. september 2013

#519 - indlægget med den mindst sigende titel

Jeg har blogget i tre år nu. Den tredje fødselsdag er blevet forbigået i juli, i tavshed, ikke bevidst, men fordi jeg dels glemte det, dels havde blog-krise, hvor jeg overvejede at lukke ned. Sommerferier kan være onde på den måde.

I løbet af de tre år er det i skrivende stund blevet til 518 indlæg og 801 billeder på Instagram. Bloggen er min digitale, skriftlige hukommelse, med punktnedslag i mit liv. Det tager tid at lave et indlæg, så når tiden og/eller overskuddet er knap, så kommer der ingen indlæg. I modsætning er Instagram et langt mere umiddelbart medie. Et tryk med fedte fingre på mobilen, en nedfældet tanke og tryk, så er ligger billedet klar. Griner også dagligt over de pudsige ting, som folk ser og oplever gennem deres kamera - og de tekster de får tilknyttet.

Det er begrænset, hvor meget jeg egentlig har brugt Facebook selv på det sidste. Jo, jeg kigger ind flere gange dagligt, som regel mest for at se, om der er kommet flere babyer eller om nogen har følt trang til at fortælle verden, hvor meget de elsker hinanden eller har haft sig et offentlig skænderi hvorfor gør de det?. Altså det er sikkert stadig væsentlig mere aktivitet derinde, end mange jeg kender, men alligevel ikke overvældende. Det vil sige - det var indtil jeg lærte siden Different Solutions at kende. Får man alle opslag, virker det sikkert overvældende og måske irriterende, men jævnligt får jeg billeder i mit feed, som jeg griner, inspireres eller røres af. Og nu er jeg nødt til at kigge flere gange dagligt igen. Argh!

Siden kan vel nærmeste beskrives som en form for Pinterest light. Masser af de samme billeder, bare ikke helt så vanedannende tidskrævende som Pinterest. Og masser af fantastiske ideer, som fx de her Musical Light Swings i nærheden af et busstoppested i Montréal, som jeg ville ønske byrådet i Århus ville installere på Store Torv eller langs Ingerslevs Boulevard.

Hvor skønt et billede af de to bessere er det lige?
Billedet er taget fra Facebook, men en beskrivelse af konceptet finder du  her.
Eller hvad med det her af børn i kørestol, der gynger. Hvor genialt er det lige?

Har aldrig tænkt over det før,
men hvorfor er der ikke sådan nogle på mange flere legepladser?
Mindeparken i 8Kilo er da et godt sted at starte.
Så altså, hvis du synes du orker flere billeder i din FBmalmstrøm - også nogen med cuteness-overload - og enkelte, der kun glimrer ved at være different consider yourself warned, så ville jeg kigge forbi også dig mor selvom du ikke er på Facebook.

Og nu ikke mere fra mig i aften. På nær, hvis du tænker: Instagram, Pinterest - hvad snakker hun om. Så er der lige en lynhurtig opsummering af nogle af de mere (og enkelte mindre) kendte sociale medier man kan blive små-afhængig af.

Alt bliver mere tydelig, når man forklarer det via noget man skal spise.

Billedet er lånt lige her.

4 kommentarer:

 1. Du må ikke lukke din blog ned!! BUM. Den er (og har været) hjælp til når det har set aller-mørkest ud her hjemme... så er det dejligt at kunne læse lidt om: 'jamen, det bliver nemmere, sjovere, og lettere med tre børn med ca. 2 års mellemrum' - så luk.ikke.bloggen.det.må.du.ikke.med.mindre.du.jævnligt.sender.mails.til.mig.hvor.du.skriver.det.bliver.lettere...

  Ud over det så er især det sidste billede da så morsomt, at jeg nu sidder småklukkende i toget på vej til job. Tak for endnu et sjovt indlæg :)
  kh. S.

  SvarSlet
 2. Har alle ikke lidt blog-krise lige nu? Insta tager alt. Vi skal holde fast i ordene, for hvis ikke, så halter mine to "barnets bog" altså gevaldigt. Og jeg elsker selv min egen, som min mor har udfyldt.

  SvarSlet
 3. Tillykke med bloggens fødselsdag - Håber da at du bliver ved! Fatter nada af instagramm og Pinterest...

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...