søndag den 1. september 2013

Høstfest for de geografisk udfordrede

Jeg skal love for, at årstiderne her i landet er begyndt passe deres datoer i år. Her ser vi så lige bort fra, at foråret først meldte sin ankomst i starten af maj, men ellers kom sommeren nærmest på datoen - og ingen har vist overset at efteråret har meldt sin komme i dag. Jeg har haft fødderne i lukkede sko for første gang i flere måneder - og de kan ikke lide det skal jeg hilse at sige.

Er nok ikke den eneste der godt kunne godt bruge et par måneder mere med sol og varme. Måske også resten af året.

Jeg forsøger at aflede jer med snak for ikke at skulle indrømme følgende. Jeg er helt utrolig dårlig til dansk geografi. Som i håbløs. Jeg kan nok indplacere de fem største byer - og måske endda indplacere dem i rækkefølge. Jeg har meget nemmere ved geografien i Thailand og placeringen af stater i USA, end ved at vide hvor Ærø og Langenland ligger. Og spørg ikke hvad de største byer er. Jeg er blank, hvis jeg ikke har et kort at kigge på.

Derfor kom det faktisk også bag på mig, at Aarstiderne har en gård her i Jylland. Havde faktisk troet at det hele lå på Fyn. Det viser sig, at de to største gårde ligger i hhv. Sønderjylland og på Sjælland (igen - jeg aner ikke, hvor Humlebæk ligger. Sjælland er en massebetegnelse). Og den tredje ligger ved Barrit, som jeg - igen - fejlagtigt troede lå på Fyn.

Jeg har en svaghed for Aarstiderne, som startede da jeg var studerende og hvor der kun var et par forskellige kasser at vælge mellem, men hvor man til gengæld fik utrolig meget kål og rodfrugter for pengene. I det hele taget er jeg en sucker for firmaer, der leverer ens varer til døren. Især i de perioder, hvor overskuddet er knapt.

Jeg var ikke kommet igennem efteråret for to år siden, hvis det ikke var for deres måltidskasser. Ja, de er ikke billige, men det var nemt, lækkert og meget bekvemt, og jeg behøvede ikke stresse over at få handlet ind på tidspunkter, hvor jeg enten ikke havde tid, overskue eller lyst.

Nå, men heldigvis gik jeg ind på www.hostmarked.dk og fandt ud af, at Barrit, slet ikke ligger på Fyn (og heller ikke nogen af de andre gårde), men en lille times kørsel herfra. Mega-win! Alle ind i bilen og afsted.

Høstmarkeder er noget af det bedste. Jeg elsker stemningen og at alt bugner af sensommerens grøntsager. Der var smagprøver, snobrød og popcorn over bål, de lækreste pandekager og aktiviteter for børnene. Havde det ikke været for tre piger og en mand, der efterhånden var lidt matte i koderne og i længden ikke delte min fortsatte entusiasme for at kigge på boder, så havde arrangørerne nok været nødt til at smide mig ud.

Det blev heldigvis ikke nødvendigt - og jeg slæbte mig ikke en pukkel til i alt det, jeg følte trang til at købe. Så min familie, vores bankdame - og ikke mindst mig selv, er vist alle godt tilfredse med dagens udflugt og jeg fik lært en smule mere om dansk geografi. Dobbelt win.

Intet slår en tatovering - uanset motiv. 
Jorden er giftig... eller,
det er den forhåbentlig ikke på et økolandbrug
Mal en kasse. Så simpelt og alligevel et stort hit.

1 kommentar:

  1. Dejligt I havde en skøn dag på høstmarkedet - vi må prøve det koncept næste år, når vi er sikre på at tiller og tuller ikke udnytter friheden og løber i hver sin retning på samme tid ;)

    Barrit ligger også tæt på Fyn, bare på den anden side af det store vand :) Men jeg kan nu godt forstå du er udfordret geografisk - jeg er det samme, men jeg lærer jo bare når jeg er på tur med studenterne hvor ting ligger - og resten klarer google maps for mig :)

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...