Hvad jeg troede var virkelig svært, har vist sig at være rimelig nemt - måske fordi jeg har opdaget en verden af lækker mad, som har fået mig til at glæde mig til at spise på en helt anden måde end i lang tid.
Jeg elsker jo pesto. Og selvom jeg elsker originalen, så har jeg fundet en version, der kan serveres varm, er billig, langt mere fedtfattig og derfor kan spises i langt større mængder. Mega-win.
Svaret på mine pestobønner er: Broccoli-nødde pesto.
Opskriften har jeg fundet via Finding Vegan, som er en af mine absolut nye yndlingssider. Finding Vegan samler veganske* opskrifter fra en lang række passionerede madbloggere, og jeg får dagligt opskrifter i mit feed, som bogmærker til senere brug.
Opskriften finder du lige her: Broccoli Walnut Pesto
Jeg havde ikke flere valnødder, så jeg brugte et par rester af mandler, cashew- og pistachenødder og det virkede perfekt. Havde heller ikke miso-paste (ved ikke engang hvordan det smager eller hvor jeg kan købe det), så det blev grønsagsbouillon, æblecidereddike blev skiftet ud med hvidvinseddike. Og det smagte virkelig godt. Eneste lille ting jeg måske ville justere på en anden gang var, at jeg synes den blev lige syrlig nok pga. eddike og citron.
![]() |
Broccoli-nødde peste med tilbehør af peberfrugt og kartoffel/porre ruller fra Dragonfly, fra Vegetarsmagekassen fra Aarstiderne |
Personligt er jeg fan, og jeg kan ikke anbefale den nok. Er sikker på at den ville smage godt som tilbehør til kød også.
*Hos Luna fra Månebarnet, kan du læse en meget fin beskrivelse af, hvad en veganer er.
Indlægget er ikke sponsoreret
Wow, sejt at du er gået sådan all in! Det tvivler jeg på, at jeg kunne. Mest forbi jeg kæmper med at nedbringe mængden af kulhydrater (pasta, hvidt brød mv. er min store last). Har overvejet LCHF, men er ikke sikker på, at jeg vil gøre det 100% - og så skal man nok lade være, indtil motivationen er der :-)
SvarSletTak tak - ved nu ikke om det er sejt. Det virker rimelig naturligt og jeg har faktisk ikke haft det så godt i lang tid. Mit problem er ikke med gluten og stivelse, og jeg vil meget heller undvære kød end brød, så det er win win for mig. I virkeligheden er det nok også sukker, der er den største synder i mit vægtregnskab. Det smager bare så godt.
SletLCHF har jeg også flirtet med en overgang, men jeg orker ikke alt kødet og de store mængder af fedt i længere tid af gangen, og uden kød og med 5:2, så synes jeg det kører rimelig godt lige nu.
Har heller ikke haft overskud eller motivation til at gøre noget før nu. Næste håb er at jeg får overskud til at lave noget motion, så jeg kan se nogle synlige resultater på vægten :)
Wouw, det er vildt. 4 mdr uden kød...
SvarSletJeg elsker kød - skal bare ikke tænke for meget over at det rent faktisk er kød. Lidt underligt. :-/ Jeg kæmper med PCOS, så kød er min ven og grøntsager, bortset fra at jeg ikke kan lide grøntsager. :-/ Har du nogle gode opskrifter? Eller tips til hvor jeg kan finde dem?
Lyder spændende med den pesto, den skulle jeg da prøve engang.
Kød smager også godt. Jeg synes også at stegt kød dufter vildt godt, men jeg savner ikke at sætte tænderne i det. Heldigvis kan jeg virkelig godt lide stort set alle grøntsager - hvad er det du ikke kan lide ved dem? Eller er det kun nogle du ikke bryder dig om. Der er masser af lækre opskrifter jeg kunne henvise dig til, men det afhænger jo nok lidt af smagsløg og præferencer. Prøv pestoen, den er både mild og smagfuld.
SletDet er simpelthen så sejt, altså. 4 mdr. uden kød - godt gået. Jeg blev jo, som du ved, vældig inspireret af dit 'projekt', og er nu ved at afslutte en kødfri januar måned. Det er gået forbavsende godt, og lige som du beskriver, har det gjort, at jeg har meget mere lyst til at eksperimentere i køkkenet, end jeg har haft tidligere. Der er retter på menuen, som ellers ikke ville have fundet vej herhjem, og både HDD og ungerne har taget det til sig uden brok overhovedet.
SvarSletJeg planlægger ikke at blive vegetar som sådan (vi har fx en reservation på MASH om 14 dage, så om ikke før, får jeg da i hvert fald kød dér :-)), men jeg kommer omvendt heller ikke til at styrte ud og købe kød, så snart klokken slår 1. februar. Det bliver devisen 'lidt, men godt', vi kommer til at følge herhjemme fremover, tror jeg.
Eneste udfordring jeg har, er, at jeg prøver at undgå brød og pasta og sådan, og så kræver det altså en indsats ud over det sædvanlige at finde på noget, der samtidig mætter, synes jeg. HDD og reptilerne får naturligvis stadig pasta og brød og sådan, og jeg spiser det da også, i det omfang det indgår i fx en lasagne eller lignende, men generelt synes jeg, det er lidt svært at finde på noget, der mætter nok. Og jeg orker næsten ikke at spise flere kikærter lige med det første :-)
Og tak for inspirationen, i øvrigt!
Nu svarede jeg på den anden kommentar i stedet. Spændende med MASH - pas på at du ikke får ondt i maven, efter ikke at have spist ret meget kød i lang tid :D
SletNøj, det lyder så lækkert! Og har endda en halvkedelig broccoli til formålet.. og hasselnødder.. Det må sgu kunne lade sig gøre B-)
SvarSlet- Anne
Jamen - det er jo lige i Stop spil af mad ånd. Har også med succes brug både mandler, pinjekerner og cashewnødder. Tænker bare, at det skal have lidt sødme fra nødderne, så er det mega-lækkert. Serverede den til et klassearrangement i går, og der blev også spist op :)
Slet