mandag den 20. januar 2014

Jeg hader udsalg (men elsker et godt køb)

Jeg hader udsalg. Styrer gerne mange meter uden om udsalgs- og tilbudsøer, hvis der enten er mange mennesker eller hvis tøjet, maden, skoene - you name it - ligger i rodede bunker. Ikke at jeg ikke kan lide gult, men når det sidder om et tilbudskilt, så vil min krop helst væk. Som jeg hørte en sige en gang: I don't do queues.

Det er ikke fordi jeg ikke kan lide at spare penge. Hallo, jeg er født og opvokset på den jyske hede. Vi er nærmest født med en krejler i maven (ikke også Øglemor?), og jeg er ikke bleg for at forsøge at prutte en pris lidt ned. Jeg husker med gru, min første tur til Thailand sammen med min bedste veninde. Vi var lige ankommet, groggy efter flyveturen og fyldt med forventning og angst over, hvordan det nu skulle gå os. Vi var vildt sultne efter 12 timer med flymad og begav os meget ydmyge ud for at lede efter noget mad i Bangkok.

Havde vi bare vidst, hvor vi skulle finde de skønneste gadekøkkener, hvor maden var billig og smagte af friske råvarer og nye ukendte smage - men det gjorde vi ikke. Vi fandt en lille biks, der serverede et eller andet dybstegt snask. Vi havde læst guidebogen meget grundigt og var meget opmærksomme på, at alle sikkert ville forsøge at snyde os. Tror de vi kiggede på kostede 15 baht pr. styk (små 2.50 kr.). Vi købte fire og jeg insisterede på at han gav os et afslag på 5 baht. Han kiggede bare lidt undrende på mig, nikkede overbærende og sagde sikkert sawatdee krap, som er tak på thai - men den underliggende betydning i hans stemme har sikkert været noget i nærheden af: fuck nogle latterlige turister, du kan tage dine 75 øre og skubbe dem op hvor solen ikke skinner, og må din røv så klø og dine arme være for korte.

Det var jo så først bagefter, at det gik op for mig, hvor latterligt et lille beløb det var, jeg havde forsøgt at prige om og hvor mange penge jeg egentlig havde i forhold til sådan en lille friturebutikseejer. Enter ydmyghed.

Nå, men det skulle jo handle om det med at jeg ikke bryder mig om udsalg. Derfor kommer du heller aldrig til at se mig stå i  de kilometerlange køer og kæmpe og MOLO og Småfolks - ellers lækre - sager. Jeg magter vil meget heller sidde mageligt i sofaen og kigge på Trendsales, Reshopper, DBA eller hvor man ellers kan finde gode tilbud. Ikke at jeg ikke synes det er lækre sager. Jo, jeg er en sucker for fine prints, og køber det af og til, men med tre piger der vokser som ukrudt - og dagligt får huller på benene, så er det ikke lige bukser til 250+ kroner der ligger flest af i skuffen.

Og vi har jo noget hus vi renoverer på - og et vi gerne vil købe, så'e… Nød lærer udsalgsforbiramt kvinde at bide tænderne sammen.

Og da jeg tidligere har haft gode erfaringer med mærket BocaJeans, så tænkte jeg, at nu skulle det være. Og det var det helt rigtige valg. Mennesker, men ikke nogen, der stod og hev og flåede i de samme ting. Søde ekspedienter der tog dankort (mega-win) og et rigtig godt udvalg.

Jeg kom hjem med tøj for 970 udsalgskroner. Det fyldte hele vores spisebord på 160 cm og der var lidt til alle pigerne. Det er noget jyden i mig kan lide. Der er rigtig meget fint tøj til skolebørn, men Clara og Rosa blev på ingen måde snydt.

For 970 kr. blandet tøj.
Dagens lille succes får mig ikke til at være mildere stemt overfor udsalg tror jeg. Men lige det her var ganske OK.

Indlægget er ikke sponsoreret

1 kommentar:

  1. Ha. Normalt orker jeg slet ikke reklameindlæg men hej det var sjovt og jeg kunne fuldstændigt genkende mig selv både på den ene og den anden led.

    Hader også udsalg, ikke bare fordi der er mange mennesker men nok så meget fordi jeg synes de lokker mig til at købe ting jeg ikke ellers ville have købt. Alligevel handler jeg selvfølgelig alligevel på udsalg hvert år simpelthen fordi der er så meget vi skal bruge som bare koster mindre end det halve i den måneden. I år er der røget meget i kurven: jeans og vinterfrakker til de to yngste, nye håndklæder (de gamle kunne fejre 20 års fødselsdag), dyne og pude til vores udvekslingsstudent (for der skal jo stadigt være til andre gæster), et tæppe og nye servietter til daglig brug. Å ja og så en stavblænder. Dankortet gløder!

    Kan også genkende historien fra Thailand. Hvor må de synes vi er latterlige rundt omkring i verden....

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...