mandag den 3. februar 2014

Den tandløse tigers suppe

I var advaret omkring det med maden. Så here goes mit første forsøg på en opskrift, som faldt i god smag herhjemme for både store og små.

I må lige bære over med mig, hvis opskriften ikke er nem at forstå. Konstruktiv kritik modtages gerne.

I opskriften er der nok til to voksne og et par børn (eller tre). 
Server gerne lidt pasta eller brød til ungerne.

Den tandløse tigers suppe
med koriander, chili, vegansk chorizo og ovnbagt blomkål.
Billedkvaliteten har nok at ønske sig, men det havde smagen heldigvis ikke.

1 skvæt olivenolie
1 butternut squash
1 stort løg
4-5 små gulerødder
2 fed hvidløg
6 dl grønsagsbouillon
1 ds kokosmælk
1 lille stykke vegansk chorizo

pynt: koriander og chilisauce

Skal børnene med i køkkenet? Da det hele alligevel skal koges mørt og blendes, kan børn sagtens være med til at skære i ukurante stykker inden det hele rammer gryden. Større børn kan også putte i gryden og røre rundt.

Hovedrollerne i suppen.
1. Skæl gulerødder og skær dem i mindre stykker
2. Skræl den fine butternut squash, flæk den, skrab kernerne ud og skær den i mindre stykker
3. Skær løg og hvidløg i mindre stykker

4. Put en lille skævt olie i en gryde  og lad det varme lidt op (må ikke ryge)
5. I med løg og hvidløg
6. Så gulerødder og butternut squash
7. Rør jævnligt rundt i ca. 10 min.

8. Hæld bouillon ved og kog ca. 15-20 min. (hvis det bliver for tykt, så tilføj lidt mere vand)
9. Når grønsagerne er møre, blender du suppen med din stavblender
10. Hæld kokosmælken ved og varm op.

11. Smag til med salt og server med kogt pasta (til ungerne), ovnbagt blomkål, hakket koriander, chilidråber, sprødstegt bacon til kødspiserne eller evt. en sprødstegt vegansk chorizo til.

Vega-hvorfor-noget-chorizo?

Vegansk chorizo, kan man få i velassorterede helsekostbutikker - og i Irma. De er lavet af hvedeprotein og med masser af krydderier - og resultatet er noget, der har lidt konsistens henad kød. Jeg har ikke valgt kødet fra, fordi jeg ikke kan lide det, men for at få mere grønt ind i kosten. Derfor synes jeg, det er skønt med en mulighed for at få lidt kødtekstur ind i min kost også. Og som baconerstatning er det her meget lækkert synes jeg.

Som ekstra grønsagstilbehør til suppen fik vi ovnbagt blomkål. Verdens nemmeste opskrift, som der findes et utal af opskrifter på. Det er super simpelt og smager virkelig godt, når man dypper dem i suppen.


Ovnbagt blomkål
1 blomkålshoved, vasket, duppet og plukket i mindre buketter

1. Fordeles på en bageplade
2. Pensles med olivenolie og dryssen med salt og de krydderier du kan lide (fx paprika og hvidløgspulver)
3. Ind i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter (kig til dem undervejs)
4. Tag ud og gør dig klar til at brænde tungen fordi de smager så godt.

Måske ikke den smukkeste grønsag, men mild og dejlig

3 kommentarer:

  1. Uhm, det ser lækkert ud. Jeg ville nok også putte en chili i, sammen med grøntsagerne - og /eller nogle røde linser ;-)

    SvarSlet
  2. Rikke skønne Rikke.
    Uhm jeg er vild med at du nu også laver madbloggeri!
    Billederne er da fine og NÅR du udgiver din første kogebog/MADe by Rikke så hold fast i din skrivestil. I like it:-)
    Mangler du smagstestere så sig til ;)
    Kram

    SvarSlet
  3. Åh skønt, jeg er på evig jagt efter grøntsager, der ikke er for grønne (fordi de mange K-vitaminer ikke går så godt sammen med Gemalens blodfortyndende medicin). Og opskriften ser da meget 'rigtig' ud, så med mindre der sker et eller andet underligt, når jeg prøver den, så må du undvære konstruktiv og nøjes med god kritik :-)

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...