tirsdag den 25. februar 2014

Gode råd til hussalg søges!

Hvis man nu sådan helt teoretisk sagde, at man var sådan en, der i løbet af de kommende uger skulle sætte sit dejlige forstadshus til salg. Altså på den der totalt voksne måde med ejendomsmægler, advokat, tilstandsrapport, energimærke og gennemgang af el-installationer, er der så noget man skal være særlig opmærksom på?

Jeg tænker her på, at der i næste uge skal tages billeder af vores hjem, som kan komme på salgsopstillingen. Fååårk!

Så til Jer, der har erfaringer med den slags både som sælger og/eller køber. Hvad er god stil og hvad er absolut no-go? Altså jeg tænker, at der nok ikke er ret mange, der orker se på det spor af vasketøj, vi alle fem efterlader i vores kølvand rundt i huset, uredte senge og ungernes kreative og anarkistiske og gå-i-mod-forældrenes-regler sysler udi at sætte klistermærker på senge og vægge, men er der andet vi lige skal tænke på? Så det skal vi nok tage hånd om.

Men er det nødvendigt med en Hay-pude i sofaen eller Ferm Living-tapet på en væg for at sælge et hus forstæderne? Skal der ikke grønt eller blomster i krukkerne udenfor - og hvis ja, hvilke signalerer årstids-uafhængighed (tænker her på, at der måske ikke lige skal stå påskeliljer fremme, hvis det ender med at der ikke er solgt til Påske).

Vi synes jo vi har et dejligt hus, og vi håber, at potentielle købere, også kan se det uden en masse lir, men alligevel vil vi jo gerne have at det tager sig pænt ud på billederne. Derfor har jeg også frabedt mig, at der bliver lavet fake aftenstemningsbilleder, photoshoppet vand i badekarret eller taget "stemningsbilleder" af min Kubus-stage eller en vintergæk udenfor. Eller er det bare mig der er sippet?

Alle gode råd modtages med kyshånd - så lover jeg også at dele resultatet, når huset er online. Pråmise!11 kommentarer:

 1. Ihhh, hvor spændende! Fantastisk at du har sagt fra til de der fake badekars-billeder, fjernsyn som alle viser det samme. I hate. Lige som de close-up billeder af vandhane eller what do I know.

  Hvad angår selve huset, og nu har jeg jo ikke set det. Men mit øje får tics når ledninger hænger. Både under fjernesynet og i loftet, eller hvis man har samlet en ledning i en knude, fordi man ikke vil klippe i ledningen, hvis man nu en dag skal bruge lampen et andet sted. Min holdning er; så må man købe en ny ledning. Og legetøj der roder - selv i kasser. Og herhjemme så vælter legetøjet nærmest ud af kasserne, men selvom det er væk fra gulvet så roder det for mit øje og gør sig dårligt på (salgs)billeder.

  Ellers ikke andet end pøj pøj :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er alt for spændende. På jeg-bliver-snart-neglebider-måden. Er så enig i det med ledningerne og skal klart hjem og gennemgå matriklen. Og styr på legetøjet - tjek (og damn). Tak for gode input!

   Slet
 2. Jeg er slet ikke ude i hverken at købe eller sælge...men vi oser tit på ejendomsmægler sider. Og der må jeg sige at stemningsbilleder (af huset og dets hyggekroge, ikke din kubusstage) gør en forskel. Vi bruger meget længere tid på at sidde og drømme om de huse hvor det ikke bare er standard "her kan du se alle vores rum"-billeder. Og det ville vi givetvis også gøre den dag vi skulle købe (omend ikke helt så udpræget)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ahmen, de "stemningsbilleder" er så skrækkelige. Kan næsten få mig til at klikke væk fra et hus. Vores køkkenalrum/stue synes jeg også er rigtig dejligt, så det er nok, der der vil komme flest billeder fra.

   Slet
  2. Bliver også sindssyg af vintergækker og lysestager. Men et aftenbillede af huset med lys i vinduerne? Der bliver jeg ofte "Iiih, jamen se hvor fint" (forudsat det er et hus jeg synes om, forstås)

   Slet
  3. Jamen, det kan sikkert også være fint. Men mange af de såkaldte "aftenbilleder" er bare Photoshop = hæsligt. Dem ka' jeg ik' li'.

   Slet
 3. Jeg synes også, at de falske billeder er frygteligt kiksede. Og så hader jeg salgsopstillinger med stavefejl og dårlige formuleringer - ikke at det ville afholde mig fra at købe drømmehuset, men alligevel ... det er nok en god idé, hvis du lige selv læser korrektur på annoncen ... eller endnu bedre, hvis du skriver den selv.

  SvarSlet
 4. Helt enig med GiSP. Når/hvis vi engang skal sælge, så vil jeg også have en finger eller 10 med i det skrevne ord. Så jeg er HELT sikker på, at der ikke er stavefejl og uendeligt ligegyldige informationer med i tekster. Det får jeg selv tics af.

  Grønt i krukker udendørs, så det hele ikke er gråt i gråt. Noget rhododendron-halløj, måske. Buksbom. Eller andet rimelig anonymt, men grønt. En hel stak krydderurter kunne også bidrage til den gode stemning - og der er jo ingen, der kan se, om du lige har hevet dem ud af emballagen fra Netto og kylet dem i en potte.

  I øvrigt også enig med Vevika i, at legetøj roder. Så et kritisk blik på oprydningen (og måske et par flyttekasser i garagen, som I har proppet med legetøj og andre ting, der ikke gør sig godt på billeder. Det kan jo altid komme tilbage i det sekund fotografen er gået). Såeh: ryd op, ryd op og ryd op :-)

  Og UIJ, hvor er det spændende, altså!

  SvarSlet
 5. Førstehåndsindtrykket betyder alt, og om der så er en Hay pude i sofaen eller ej, mener jeg ikke betyder noget.
  Da vi så på hus blev alle med rod eller andet der forstyrrede på billederne straks valgt fra.
  Og når det så kommer til fremvisninger - ryd op inden, selvfølgeligt skal man kunne se at der bor nogen, men som køber betyder det også noget hvad øjet ser og hvilke mennesker man forestiller sig bor i det hjem du ser på. Er der totalt rodet, ville jeg selv begynde at tænke på hvad der mon skjulte sig af skøre elinstallationer, fugtskader etc.
  Vi så engang en lejlighed (for mange år siden) hvor der var så rodet at vi kun kunne stå i entreen og kigge ind i rummene, behøver jeg at sige at vi ikke endte med at købe den!
  Spørg dig selv hvordan vil du selv gerne have der ser ud, hvis du skulle ud at se på nyt hjem? Så tror jeg du får svar på det meste:-)
  Og held og lykke med salg - og hvor er det spændende:-)

  SvarSlet
 6. Hel grundlæggende skal I fjerne ca. 1/3 af alle jeres ting. Der skal være hylder i reolerne, hvor der er tomt bort set fra en enkelt (pynte-)ting, I skal især fjerne ting, der er ALT for personlige. Købere er dumme og de blive forstyrret i deres forelskelse i huset, hvis de er noget indbo, de ikke er lige til.

  sæt grønt i krukkerne (ikea har tilbud buksbum i øjeblikket), krydderier i køkkenet og lav én lille opstilling af jeres mest klassiske designer termokande/koppe/lækker kage.

  Beslut jer for hvem jeres målgruppe er og gør huset lækkert til dem. Få fikset alle de løse ender og pudset vinderne og vis mulighederne i haven.

  Eller så se et par afsnit af hus til halsen og snup de guldkorn, som der bliver givet der. De snakker om lys/luft, målgruppe og et signatur-sted (altså den ene ting, der gør at man kan huske jeres hus frem for alle de andre parceller)

  Når I skal vælge mægler, skal I vælge den I har bedt kemi med. Alternativ den, der har jeres nye hus til salg. Så er de nemlig rigtigt interesseret i at sælge, for de giver dobbelt salær. Husk at mæglere er købmænd og at I skal forhandle salæret, der kan være mange penge at tjene. (da jeg fortalte den ene mægler, at den anden var 10.000 billigere, satte hun prisen tilsvarende ned på stedet).

  Du skriver bare, hvis der er mere specifikke spørgsmål.

  Held og lykke

  SvarSlet
 7. Nej, hvor spændende. Det er sådan en vild proces når man har besluttet at rykke teltpælene op. Jeg er meget enig i de kommentarer der allerede har været. Vi går selv med planer om at sætte vores hus til salg næste sommer og vi har en liste (i hovedet) over hvad vil skal have på plads forinden. Jeg tror iøvrigt at især kommentarerne om at rydde både ud og op i ens ejendele er alfa og omega. Hvor er det planen I rykker hen?

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...