søndag den 9. februar 2014

Ærtepesto

Her til aften har menuen stået på spinatpandekager med falafel (fra Nutana), grønsagsstænger og og to slags dressinger. En semi-klassisk ranch-dressing, som er superpopulær i USA (opskriften kommer en anden dag) og en lækker ærtepesto, som jeg har sjusset mig frem til ved hjælp af tre af mine yndlingsingredienser:
- Ærter
- Cashewnødder
- Koriander
Ærtepesto: Ser ikke ud af meget, men det smager så godt 
Opskriften er til 2-4 personer afhængigt af mængden af tilbehør:
- 250 g frosne ærter
- 1 lille, moden avokado
- 50 g cashewnødder
- op til 1 håndfuld koriander (selv en afficionado kan få nok)
- 1 lille fed hvidløg
- smag til med salt
Det hele kommer op i en blender. Styr selv konsistensen ved at tilføje en lille smule koldt vand af gangen. smag til med salt og servér. Jeg serverede den, som tilbehør til spinatpandekager. 

Spinatpandekage med falafel, peberfrugt og ærtepesto
Mens de fleste nok kan forlige sig med ærter og cashewnødder, så er koriander en af de krydderurter, der skiller vandende. Nogle synes det smager himmelsk - andre at det smager som at stikke tungen i sæbeskålen i vaskemaskinen - måske deraf navnet "sæbeurt".

Jeg hører til den første gruppe, og elsker smagen. Det minder mig om Thailand og al den fantatiske mad, jeg har spist der. Heldigvis tilhører min mand også første gruppe, så jeg har rimelig frie tøjler til tilføre koriander til maden.

Pigerne er ikke helt overbeviste endnu, så derfor hakker jeg det ofte fint og putter det i en skål ved siden af, så det kan bruges som drys. I virkeligheden også den bedste måde at få optimal smag ud af det fremfor at putte det i gryderetter. 

Er du guacamolefan kan jeg anbefale at finhakke lidt og puttet det i sammen med fint hakket avokado og tomater (fjern tomatfrøene først). 

Hvis du er heldig at have vinterferie i næste uge, så nyd det nu i fulde drag! Jeg er drønmisundelig, men tæller samtidig ned til marts, hvor det er min tur. Mere om det en anden gang.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...