søndag den 30. marts 2014

Fik I hjælp til tvillingerne?

Jeg er netop kommet hjem fra en ni-dages rejse til Singapore og Bali. Rejsen var en gave fra min mand til mig, så jeg kunne besøge min veninde, der bor derude med sin familie.

Det har været en fantastisk oplevelse at komme væk fra den trygge hverdag herhjemme. Men i
disse dage, hvor hverdagen har igen har ramt mig med arbejde, vasketøj og indkøb, der ikke ordner sig selv, føles det meget surrealistisk, at jeg overhovedet har været væk.

Derude, er det meget almindeligt, at man har hushjælp, der bor hos familien. Når det er sådan noget, man kun selv har drømt om, er det en meget uvant situation, at morgen- og aftensmad bliver serveret for en. Hjemme hos os sker det altså kun, hvis der kommer et pizzabud.

Min veninde og jeg var i løbet af mine ferie, på en forlænget weekend på Bali. Bali ligger en knap tre timers flyvetur fra Singapore, og min veninde mente, at jeg trængte til sol, strand og sommervejr efter en lang vinter herhjemme. Hun kunne ikke have valgt et bedre sted til mig. Øen er gudesmuk og solnedgangene tager pusten fra en. Vi var desuden heldige at kunne bo hos en ven af familien i en dejlig villa med direkte udgang fra soveværelset til poolen. Behøver jeg sige, at jeg flere gange måtte knibe mig selv i armen over mit held.

En aften på Bali var vi ude at få et par drinks med vores vært og hendes veninder. Det var et dejligt sted med lækre drinks og endnu en smuk balinesisk solnedgang over Det Indiske Ocean. Vi havde alle to-tre børn.  Jeg sad og talte med en af dem om, at jeg som tvillingemor ofte skal svare på de samme spørgsmål, når jeg fortæller, at vi har enæggede tvillingepiger. De fleste er interesserede i at høre, om vi kan kende forskel, om de tænker helt ens og om de har et særligt sprog, som kun de to forstår (for de interesserede er svarene: ja, nej og nej).

Jeg fortalte også, at det ikke var ualmindeligt at folk enten lufter deres egen angst for selv at få tvillinger, eller at de stiller ret intime spørgsmål omkring undfangelsen af pigerne. Det er nemlig åbenbart er meget vigtigt for mange at vide, om om undfangelsen er sket i dobbeltsengen eller på en fertilitetsklinik. Det grinede vi meget af, hvorefter hun med gravalvorlig mine spurgte mig: Fik I så hjælp?

Jeg tror ikke, hun opdagede, at min underkæbe nærmest ramte glasset med den mojito, jeg sad med, da ordene var sluppet ud af hendes mund. Jeg tog en smilende grimasse på og hørte mig selv fortælle, at det var sket uden hjælp. Nu så hun pludselig helt forkert ud i hovedet og med et undskyldende smil sagde hun: ”Nej, det jeg mente var, fik I ikke hjælp derhjemme med tvillingerne. Havde I ikke en barnepige?

Aha! Hun var rent faktisk ligeglad med, hvordan de var blevet til, men ville vide, om vi havde fået hjælp til det praktiske i hjemmet. Da jeg svarede nej, , så hun nærmest medlidende ud og bestilte på stedet en ekstra drink til mig.  

Det har været en stor oplevelse at træde ud af hverdagens trummerum, og jeg må indrømme, at jeg på intet tidspunkt savnede hverken børnenes natteroderi, vaskemaskinens summen, madpakker eller de daglige beslutninger om aftensmad og indkøb hertil. Alligevel var det dejligt, at komme tilbage til et liv, der godt nok ikke indeholder nok hushjælp eller kølige drinks ved stranden, men netop det fravær gør, at når det en sjælden gang sker nyder jeg det i fulde drag.

Klumme i Århus Stiftstidende fredag d. 28. marts 2014
Poster generelt for få billeder af pigerne.
Se lige hvor små og skønne de (også) var som nyfødte (Rosa th).
Og så gik der lige knap fire år...
Med puddelfrisurer og mors læbestift på. (Rosa th)

7 kommentarer:

 1. Der er bare spørgsmål, der skal stilles og hvor folk ikke er for fine til at holde sig tilbage eller ting, der skal kommenteres selv om man ikke spurgte. Hold op det lyder som en virkelig dejlig ferie :)

  SvarSlet
 2. Lyder som en skøn, skøn ferie. Og sikke nogle fede billeder af tvillingerne.

  SvarSlet
 3. Nærgående spørgsmål til en tvillingemor bør være mit næste blogindlæg - for der er godtnok mange af slagsen: fx ammer du dem? Er de født almindeligt? und so weiter... Nåmmen, de er altså skønne de to trunter, særligt med læbestift og crep-hår - længe lever 80'erne!! Kh.

  SvarSlet
 4. Hold da op, de piger er da vist født et par årtier eller tre for sent. Hvor er de fine - både som babyer og som popstjerner fra 80'erne. :)

  SvarSlet
 5. De er da så 80erhippe de to;-)
  Oh lidt sjov episode med "Får I hjælp"-spørgsmålet, men ja egentlig utroligt hvad folk nogle gang e spørger om mht de kære børn...:-);-) Og også hvor mange meninger andre folk har/synes de må have om dette og hint. Man bliver trænet i øre-lukning fra tid til anden.
  Kram til dig du og velkommen hjem:-)

  SvarSlet
 6. Lyder som den dejligste ferie - er behørigt misundelig!
  Og skønne piger.

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...