torsdag den 22. maj 2014

Flytning er serious business

Som jeg skrev om for nylig, så har jeg flyttet mig ude i det virkelige liv i den seneste tid. Ikke kun mig, men også mine piger og heldigvis også min søde mand. Ikke langt dog. Sådan nærmere 25 meter på tværs af vores gade.

Som nævnt fik vi 22. december sidste år muligheden for at se naboens hus, som de overvejede at sætte til salg. Jeg var solgt i det øjeblik vi kom ind og så stuen med pejsestue, det store spisekøkken, børneafdelingen og kælderen. Der var vaskekælder. Jeg er nødt til lige at skrive det igen. V A S K E K Æ L D E R - med tilhørende walk-in closet! Godt nok malet i flot mintgrøn farve, men halløj - ikke noget med at tørre vasketøj i stuen længere, og ikke noget med at have vasketøj liggende allevegne i huset, fordi vi ikke orkede at få det lagt på plads. Og sauna. Hva' ba! Hvem ønsker sig ikke sådan en til opmagasinering af klapstole, dåseøl og havehynder?

At det lykkedes er nærmest uvirkeligt. Jeg er glad, lettet og på nuværende tidspunkt træt helt ind i knoglerne. Flytning er serious business. Godt nok tænker man, at det ikke kan være så besværligt at flytte fra den ene side af gade til den anden, men omg, det har ikke været tilfældet her. Faktisk synes jeg vi flyttede ting over gaden det meste af de fjorten dage, vi havde mellem overtagelse af det nye hus - og overdragelse af det gamle hus. De nye ejere fik nøglen d. 15. maj kl. 15 - og vi flyttede de sidste ting ud af garagen et kvarter før de kom.

Jeg er på én gang både lettet om hjertet og fyldt med vemod. Det hus har været vores trygge base i seks dejlige år. Tiltagende småt som vi fik Clara og Rosa og efterhånden som de voksede var overvejelserne og bekymringerne omkring vores boligsituation et tilbagevendende emne både i samtaler mellem Kasper og jeg, men også her på bloggen. På arbejde har jeg også haft min egen "føljeton" i forbindelse med vores ugentlige fredagsbrødsmøder, til stor moro eller måske i virkeligheden udtalt kedsomhed, for mine kollegaer.

Men nu er vores boligsituation ligesom på plads. Vi har masser af plads at boltre os på - og masser af nye projekter at gå i krig med. Så som at pakke en trilliard flyttekasser ud. Eller få tapetseret køkkenet. Og børneværelserne. Og resten af de 160 m2 i stuehøjde (kælderen er i denne sammenhæng den "unævnelige" rent m2-mæssig).

Hvis vi bare orkede.

Jeg har det som om, jeg er en ballon, der har været pustet lidt for hårdt op til en børnefødselsdag og nu ligger halvflad og rynket, i spænd under en sofa. Sådan en, der kun lige kortvarigt kan hænge i luften, hvis man forsøger at kaste med den, og ellers bare dovent lader sig falde ned igen.

Jeg magter i disse dage kun at ligge mig på sofaen efter unger er puttet og tænde for crap tv, som de tidligere ejere har været så venlige ikke at afmelde i tide. Ved siden af min mand, som heldigvis har sin iPad, så han slipper for at se De unge mødre og Dance Moms sammen med sin ugidelige hustru.

Så hvis I ikke lige får stribevis af billeder fra mit nye domicil, så er det fordi jeg lider af apati for en stund.

Nogen ideer til, hvordan jeg får energiniveauet op igen? Redbull har jeg prøvet - det er vist ikke holdbart i længden.
Vi er ikke de eneste der er trætte.
Rosa falder også jævnligt om -
dog som regel som følge af arrigskab.

5 kommentarer:

 1. Flytning er bare mega udmattende. Først skal man beslutte en masse og så er der en laaaaang proces, hvor man mentalt (og fysisk) pakker og flytter ting en million gange. Du skal nok få energien retur, men nyd da lige nu at være på den anden side og hyg dig med det. Glæder mig til at se billeder. Kh Dorte

  SvarSlet
 2. Du skal ud til mig og mine flyttekasser og have et stort glas vin - sjovt nok er både vin og tilhørende glas hurtigt blevet tilgængeligt:-)

  SvarSlet
 3. Det er mega-hårdt at flytte. Her er et godt råd: Den bedste indretning ser man først, når man har boet der i et stykke tid. Så derfor: det er vigtigt at I ikke skynder jer.

  SvarSlet
 4. Hvis du finder renoveringsenergien så send lige noget i vores retning. Vi har nu resideret i enfamiliehuset siden 1. marts og er end ikke begyndt at male endnu. Vi klapper sammen som strandstole i blæsevejr, så snart ællingerne flader i søvn.

  Ps vi flyttede det sidste (en del af mandens tøj) 2 dage efter vi havde overdraget lejligheden til de nye beboere.

  SvarSlet
 5. Vi har til efteråret boet i vores hus i 2 år.... Har endnu ikke malet 60% af huset...og er bagud på det meste. Mon ikke det kommer..en dag? ;-)

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...