tirsdag den 12. august 2014

Sommerferie i haven

Kære alle

Det er ikke mange pip, der kommer fra mig i denne tid. Det er der flere årsager til. En af de væsentligste er, at det er kommet bag på mig, hvor stressende det sidste halv år har været for mig og min familie. Jeg øver mig derfor i at vælge til frem for fra - derfor hviler bloggen sig den næste tid. Da jeg stadig skriver en klumme for Århus Stiftstidende af kan det være at jeg fortsat lægger de klummer ud for at der stadig er en lille smule aktivitet herinde. Imens nyder jeg at vejret stadig er til bare tæer i græsset og korte ærmer, at pigerne bliver sjovere og sødere dag for dag og opgaven med at lære et nyt hus og have at kende.

Nedenfor min seneste klumme i Århus Stiftstidende, bragt i industriferien.

***
Det er sommerferie og min mand og jeg har ikke lagt nogen planer. Jeg er nødt til lige at gentage mig selv – vi har ikke lagt nogen planer. Det virker næsten helt forbudt at sige det, når planer er en uundgåelig del af livet i en børnefamilie med to udearbejde forældre, et skolebarn og to børnehavebørn.

Facebook bugner i øjeblikket med statusopdateringer om venners campingferier i Italien, kanoture og sommerhushygge og annoncerne i siderne vil gerne friste mig med sidste øjebliks tilbud om rejser til fjerne destinationer. Sidste år var vi på Kreta med mine forældre. Prisen for en uges charterferie for fire voksne og tre børn i højsæson var svimlende. Det var også en skøn ferie, men min indre jyde har det svært ved at brænde så mange penge af på en enkelt uge.

I år har vi derfor valgt, at sommerferien holdes på egen matrikel. Nu forventer du måske en længere pibekoncert om, hvor synd det er for mig. Men sagen er faktisk at jeg nyder, at vi alle fem kan bruge vores eget hjem som base for mindre udflugter.

I foråret solgte vi vores hus og flyttede på den anden side af gaden i et større hus med plads til en familie på fem. Det er kommet meget bag på mig, hvor ekstremt stressende, hele processen omkring salg af hus og overtagelse af et nyt har været. Især efter vi er flyttet ind og det hele er begyndt at bundfælde sig er det gået op for os, hvor stor en omvæltning en flytning er for både store og små.  

Så efter en halvt års konstant planlægning rundt om køb og salg af hus, flytning og fuldtidsarbejde føles det helt igennem afslappende ikke at skulle nå noget. Ren afslapning bliver det måske ikke, for der er stadig tre små generaler, som holder os, de menige forældre, i geled i døgnets vågne timer. Men de nyder helt klart også at have os helt tæt på uden  konstante formaninger om at de skal skynde sig med at få tøj og sko på og komme ud af døren. Vores tvillinger er blevet fire år nu og nyder at have deres storesøster tæt på og finder på mange fælles lege.

I haven står der et stort badebassin, som de tidligere ejere gav til os. Jeg tør ikke helt tænke på, hvordan vores næste vandregning ser ud, men når den kommer, vil jeg tænke på alle de hvin og grin, der har været i det bassin.  Når solen står højt over Danmark i sommerhalvåret, så lokker badeferie i Italien ikke på samme måde, som når tre uger tiltrængt ferie tilbringes inden døre med at kigge opgivende ud på heldagsregn. Og vejret er perfekt til staycation (som vist er det hippe ord for ”vi har ikke råd og/eller orkede ikke at planlægge noget andet, så vi bliver hjemme i år”). Vi har planer om at slå et telt op i haven og sove derude med pigerne. Det har de ikke prøvet før, så for dem er det en oplevelse i sig selv.

I øvrigt er Århus og omegn et fantastisk sted at holde ferie. Hvem har brug for en strand i Italien, når man ikke skal mange kilometer væk for at finde smukke og børnevenlige sandstrande, der fungerer som fluepapir for solhungrende sommergæster, der er forlystelser, biografer, isbutikker og smuk natur at tage på cykeltur i. Jeg glæder mig allerede.


Rigtig god sommer!

En snap af vores post-bade-aftenhygge foran pejsen på terrassen.

3 kommentarer:

 1. Staycation holder max - især når vejret viser sig fra den bedste side, som i år ;-) Har selv været hjemme i år, med undtagelse af en uge i sommerhus!

  SvarSlet
 2. Staycation -herligt ord:-)
  Dejligt at høre fra dig og dejligt du mærker efter indeni. Sådan skal man huske at leve;-)
  Kram Jonna

  SvarSlet
 3. Staycation holder. Og der er ikke noget at sige til, at du/I har brug for lidt fred og ro oven på de sidste måneders slid. Glæder mig til du kommer tilbage på bloggen igen, men indtil da, så: nyd det! Og lav så lidt som muligt. Eller - så lidt som hverdagen og tre små generaler nu tillader det :-)

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...