mandag den 15. september 2014

10 idiotsikre tips til at gøre en flytning stresset

Det er nu ved at være tre måneder siden vi flyttede fra vores lille, 112 m2 hus til en kæmpe kasse på 160 m2 + 90 m2 kælder på den anden side af vejen. Seks måneders arbejde og bekymringeringer lå inden det faktiske salg og efterfølgende overtagelse.

Efter overtagelsen i maj har det været tre måneders ups and down. Det er en "dream-come-true", men jeg havde slet ikke kunnet forudse, hvor drænende denne tilsyneladende "lille" flytning ville blive. Hvis nogen af jer, kunne tænke jer en rigtig stresset flytning, så har jeg her 10 idiotsikre tips til at hjælpe jer på vej.
 1. Hav 14 dages overtagelsesfrist.
 2. Lad være med at anskaffe 1000vis af flyttekasser. Nøjes med 10-12 stykker – I skal jo alligevel pakke ud undervejs (don't - just don't). 
 3. Flyt over på den anden side af vejen – så kan man jo tage lidt af gangen (gaaaaah). 
 4. Hav store planer om at sætte 160 m2 filt op OG male på en uge (dette vil jeg slet ikke kommentere).
 5. Lad være med at få børnene passet imens I flytter. Det er nemlig supernemt at flytte 112 m2 + loft + garage + sigøjnerlejr samtidig med tre børn under seks år (hvoraf mindst en kaster op) og to fuldtidsjobs med to crazy deadlines undervejs (mmm-hmmm). 
 6. Brug en hel dag på at tage til KBH og se koncert med Justin Timberlake (men gør det alligevel). 
 7. Lad manden tage af sted en hel lørdag (jep , inkl. natten) sammen med alle de fyre, der ellers skulle hjælpe med at flytte og komme tilbage med tømmermænd. 
 8. Lad være med at forholde dig til det crap, der står på loftet (eller i kælderen) i 6+ år - inden et par dage før du flytter (no really... don't). 
 9. Det samme med garagen (ditto). 
 10. Og sigøjnerlejren, hvis du har sådan en (just don't).
Jeg kan skkert gode finde på flere ting, I kan overveje, for at gøre det ekstra hårdt, men disse 10 er afprøvet IRL og fungerer uden tvivl.

Udsnit af 90m2 kælder:
her skal bl.a. være krea-rum, gæsteværelse, vaskekælder,
opryddet og hyggeligt - på sigt.
PS! Skal du flytter nogensinde vil jeg anbefale dig først at læse mit indlæg igen og så skynde dig over til Kong Mor, der om nogen har tjek på, hvordan man er mega sej, når man flytter. Kender du hende ikke, kan du starte HER.

10 kommentarer:

 1. Uh ja, der er mange ting, der kan gøre en flytning meget stresset. Du har i hvert fald nogle af de helt sikre på listen. Blandt andet flyttekasserne; hellere 25 for mange end 2 for lidt. For man kan jo IKKE få pakket ud med det samme. Der er altid noget andet, man lige skal først. Og udhuse, kældre, lofter og garager med alverdens pikpak - åhåh! Godt, I er ved at være ude på den anden side :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hvis jeg aldrig ser en flyttekasse mere i mit liv, vil jeg være ret godt tilfreds :D Havde besøg af en af Miriams legekammerater den anden dag, som ikke har været her i et stykke tid. Da hun kom ind i kælderen (det er vores indgang) kiggede hun sig rundt og sagde "er I slet ikke kommet på plads endnu". Hun er syv og det blev sagt på en sådan måde, at jeg virkelig skulle tage mig sammen for ikke at knække sammen af grin. Men nej, kasserne dernede bliver bare flyttet lidt rundt engang imellem. Suk.

   Slet
 2. Særiøst, vi hældte bare alt det vi havde op loftet og fællesarealerne over i Smørhullet ned i Enfamiliehusets kælder, da vi flyttede ind (uden nogen overtagelse) i marts. Der står det alt sammen endnu og når vi viser folk rundt, kigger de vantro på det og siger: Hvordan kunne I have ALLE de ting i Smørhullet?'

  Håber I kommer helt igennem.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du er min frænde Fru Forstad. Jeg tænker nogle gange på dig, når du siger, at I ikke har (havde) malet et godt stykke tid efter I overtog huset. Eneste jeg er virkelig stolt af er, at vi ikke har sat noget på loftet! Og engang bliver det mega-fedt. Engang...

   Slet
 3. Ved lige præcis hvad du mener. Vi flytter fra et hus vi har boet i 12 år. Og pokkers hvor man får samlet meget rod på den tid. Vi har lovet os selv at leve med mindre i fremtiden, og flytningen er jo heldigvis en god lejlighed til at få ryddet ud i alt vi ikke har brugt i de sidste par år. Faktisk burde vi køre alt fra loftet direkte til lossepladsen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. 12 år... uha. Jeg har siddet og set nogle programmer om folk, der var begravet i deres egne ting, fordi de var ekstreme samlere. Nogle gange følte jeg mig helt ramt, fordi på en eller anden måde har vi også samlet sammen uden at tage stilling til om det var noget vi ville bruge fremadrettet og bare sat det på loftet eller i garagen. "Jamen, det er jo godt, det kan vi sælge!" Men altså, det får vi jo aldrig gjort noget ved. Så her i det nye hus kommer der kun julepynt på loftet og jeg har doneret og smidt så meget ud - og der er masser mere at forholde sig til.... God arbejdslyst. Jeg håber I er mere strukturerede end os...

   Slet
 4. Vi har boet i vores hus i 7 år nu, og der er stadig flyttekasser vi ikke har pakket ud. Jeg leger med tanken om bare at smide dem ud. Når vi ikke har haft brug for det i så lang tid, får vi det nok ikke.
  - men omvendt ved jeg, at der blandt andet er en del fotoalbums, og dem vil jeg jo ikke af med, selvom jeg ikke "bruger dem", men hvis jeg først får åbnet for kasserne kan jeg helt sikkert ikke nænne at smide NOGET ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, nej, nej... ikke syv år vel... Shit, det kan nemt blive et scenarie her også. Og jeg kender alt for godt det med at blive instant knyttet til noget man ikke har skænket en tanke i årevis... Måske skulle man praktisere at tage et billede (virker nok ikke så logisk for billeder), skrive en kommentar til og så ellers enten give det videre, sælge eller smide ud :) Hvis man da ellers orker gå i gang...

   Slet
 5. Haha skønt indlæg og jeg er da netop blevet fan af Kong Mor:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja hun kunne godt åbne en nebengeschæft som "professional organizer" for folk der er ude af stand til at tænke struktureret. Jeg flytter ikke før jeg har råd til at høre et flyttefirma - hvilket betyder, at jeg sikkert skal bæres med fødderne først ud herfra.

   Slet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...