onsdag den 5. november 2014

Pytkassen

Jeg kan ikke ligefrem bryste mig selv af at være et særligt pædagogisk talent, når det kommer til at opdrage mine børn. Jeg bliver skide sur nogle gange og kan slet ikke overskue alle de konflikter der kan opstå mellem tre piger i alderen 4,5 til knap 7 år. Så ja, jeg råber nogle gange og bliver irriteret på dem fordi jeg ikke kan trænge igennem.

Med tre piger i huset er en standard replik fra mange: 1) nårh, det bliver "sjovt" når de bliver teenagere (efterfulgt at et lille fnis), 2) Så får I da brug for mange badeværelser hva'?

Starter lige bagfra med nr. 2). En af årsagerne til at jeg ikke har skrevet så meget her på bloggen skyldes at vi i maj flyttede fra vores lille, dejlige hus, til et meget større og meget dejligere hus. I det gamle hus havde vi to børneværelser og et badeværelse. I det nye har vi en børneafdeling med eget badeværelse, forældresoveværelse med badeværelse og derudover et tredje, og stort badeværelse med sauna i kælderen. Vi mangler på ingen måde plads, så medmindre pigerne vil slås om det samme badeværelse, så tror jeg vi klarer det til den tid.

Mht. 1) så tænker jeg, at hvis de slægter mig det mindste på (hvilket de gør), så skal vi nok opleve en del døre, der smækker, når hormonerne for alvor raser. Dertil kommer, at vi garanteret ikke kan undgå at være totalt pinlige forældre, som betyder, at de kommer til at hade os!

Omvendt, så kan jeg ikke lade være med at tænke håbe, at med tre piger så tæt i alder, så må der da være mindst én, der vælger en mindre offen-/defensiv tilgang til sine forældre?

I pigernes børnehave skal alle i storebørnsgruppen, som skal I skole igennem en "pyt-test" før sommerafslutningen. Derfor øver børnene sig i at kunne sige "pyt" til hændelser, som de har svært ved at slippe, men som måske ikke ligefrem kræver halve og hele timers snot og tårer (a la han K I G G E D E på mig! eller hun G I K  F O R A N mig i køen til rutsjebanen!)

Tankegangen har vi adopteret herhjemme, hvor de vilde engle nogle gange kan have en udpræget retfærdighedssans som afskærer dem fra at slippe tankerne om at de er blevet uretfærdigt behandlet eller at vi er onde, og de i hvertfald vil flytte hjemmefra og A L D R I G kommer hjem igen.

Derfor har vi forsøgsvist introduceret Pytkassen. Pytkassen er en lille kasse vi har fået i en gave, som pigerne har fået lov til at dekorere med deres foretrukne tusch (selvfølgelig den jeg bruger til at skrive navn i deres tøj, og som ikke længere virker...).
Dekoreret Pytkasse fra De Vilde Engle

Hvis de putter en træls oplevelse i pytkassen, må de tage noget andet fra kassen. Afhængigt af hændelsens dramatiske niveau og tåreudledning (vi er ude i et spænd a la - mærket i min bluse kradser og jeg er sikker på jeg skal dø til jeg har fået et gok i nødden af min ene søster, fordi jeg stod i vejen) kan de i bytte for et "pyt" pt. enten få et klistermærke eller en tatovering.

Jeg må indrømme, at jeg er ret imponeret over, hvordan en lille prinsessetatovering kan aflede selv det tilsyneladende værste traume ever og Pytkassen virker helt klart som en afledning herhjemme. Vi har med vilje ikke puttet slik eller tyggegummi deri, fordi så ville A L T skulle i Pytkassen, og det er ligesom heller ikke ideen.
Et lille vue ned i pytkassens magiske indre.

Er rimelig sikker på at Pytkasser også virker ved drenge. Overvejer at smide "den ultimative pytkasse-gave" i også - nemlig plaster! Tror faktisk at det kan minimere gråd til et minimum herhjemme. Tiger og Søstrene Grene here I come!

3 kommentarer:

 1. Hvor skønt. Det er en god ide at man kan få noget igen for et PYT-smidt-i-kassen. I mine skoleklasser er der ikke noget i kassen, den er mere symbolsk.
  Hep hep og afsted til Søs og Tiger;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det betyder nok heller ikke så meget, når der er en autoritetsfigur i den anden ende - afhængigt af hvor små børnene af. 7. klasse kan nok abstrahere fra det, men i 1. klasse er det super anvendeligt. Og ja, jeg skal klart afsted og fylde kassen op :)

   Slet
 2. Det er da den bedste idé ever! Den tror jeg, jeg stjæler, når jeg lige finder en kasse :-)

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...