lørdag den 28. februar 2015

Memphis Roadhouse

For nylig var jeg til en helt utrolig hyggelig reception for søde Klidmoster, der kunne fejre sit 100. besøg på Memphis Roadhouse i løbet af to-et-halvt år. Det i sig selv er jo helt vildt, men som I kan læse på hendes blog, så kommer hun der dels fordi maden er virkelig god og dels fordi folkene omkring stedet er blevet nære venner i løbet af den tid, hun er kommet der.

Jeg forstår godt begge dele. Stedet har et helt utrolig dejlig feel to it - for lige at henfalde i en amerikansk jargon. Maden er et kapitel for sig,  og portionerne er nærmest amerikanske i forhold til dansk målestok. Der er reel fare for at selv en inkarneret kødspiser bryder ud i kødsved undervejs, men så kan man altid bede om en doggiebag goodiebag, som leveres med det største smil. Det i sig selv er helt unikt i forhold til dansk standard (tror jeg nok - jeg spiser jo efterhånden sjældent andre steder end hos venner og en sjælden gang hos MæcDonna...).

Men maden er én ting. Det andet er alt det andet, der følger med stedet. Den uprætentiøse indretning, det helt utroligt søde, afslappede og dygtige (og lækre) personale og ejeren Chris, der med sin amerikanske baggrund og charmerende facon får alle til at føle sig særlige og velkomne. Og det uanset om man er kommet der 100 gange, eller har forvildet sig ind første gang.

Selv retternes navne er blevet til med uprætentiøs humor. De finger-snaskende forretter, har navne som "Trailer trash" (majschips overhældt med chili con carne og smeltet ost, serveret i chipsposen) og den klassiske "mac n cheese" (lysår bedre end noget, jeg har smagt i USA).

Hovedretterne er krydret sydstatsmad med masser af kød, fx Kansas City Ribs (alle andre der serverer spareribs - bare gå hjem) og Lil' Bucket of Fried Chicken. Som de skriver på deres hjemmeside, så handler det om "heart, soul and smoke". Er man som jeg fan af (perfekt) røget mad, så går man ikke galt hos M.R.

Desserterne... åh desserterne, kræver næsten et indlæg for sig selv. Jeg er faktisk en af de få (OK...just shoot me), der hellere vil have en forret end en dessert, men når der fx er Oreo Chocolate Peanut Butter Pie og New York Style Cheesecake på menuen, så er det liiiige før jeg lader mig lokke. Sjældent har jeg hørt så mange uhmmm's og mmmmm's som ved middagen i går.

Drikkevarerne serveres blandt andet i originale Mason jars og drinksene har navne som Kardashian Ho' og Honey Boo Boo, som ud over at være lækre drinks også er navnene på nogle af de mest karikerede amerikanere jeg kender. Margaritas og øl kan fås i pitchers - og så går man bare ikke helt galt. Og så har jeg ikke engang været omkring, deres signatur drink - en pickleback shot... men det må I læse om hos Klidmoster, hvad det er for noget djævelskab.

I det hele taget var det fantastisk at være ude at fejre den skønne Klidmoster sammen med nogle søde og inspirerende mennesker. Til selve middagen bagefter, var vi kun kvinder. Men hvilke kvinder! Alle kvinder, der elsker mad og som ikke holdt sig tilbage, selvom menuerne måske kaloriemæssigt ikke var noget, der understøtter et eventuelt nytårsforsæt. Det var fantastisk.

Udover Malou, var der en række madbloggere med også, så hvis du mangler inspiration og ikke allerede er fast læser hos disse skønne kvinder, vil jeg anbefale dig også at kigger forbi:

Frøken Annes Køkken og Signes mad.

Rigtig god lørdag til dig!

PS - af en eller anden årsag har jeg ingen billeder fra den eftermiddag - aften. I blame the Kardashian Ho'!7 kommentarer:

 1. Jeg bliver simpelthen nødt til at spørge, for jeg synes ikke det fremgår tydeligt: Er indlægget sponsoreret?

  SvarSlet
 2. Er der en ny regel jeg ikke kender til om at man skal skrive, når et indlæg ikke er sponsoreret? Steder er super godt, jeg havde en super aften med dejlige mennesker - det ville jeg gerne dele.

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, selvfølgelig ikke - jeg blev som sagt bage i tvivl (og din anbefaling vægter meget tungere hos mig når jeg er sikker på den er din :) )

   Slet
  2. Jeg tror, du ville kunne lide det sted :)

   Slet
 3. Det lyder som en virkelig god middag og aften :) og lækker ikke mindst. Forresten noget helt andet. Går Clara og Rosa på hver deres stue i bh, og hvorfor eller hvorfor ikke hvis jeg må spørge? Kh Og god søndag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Sandra. I pigernes børnehave, er der ikke stuer som sådan. De er i stedet i aldersopdelte grupper nogle gange om ugen, hvor de går sammen. Når de spiser frokost, spiser de i hver deres gruppe. Havde der været forskellige stuer i bhv havde vi nok valgt at få dem på hver deres stue. Vi er efterhånden også ret sikre på, at de skal i hver deres klasse når den tid kommer (til næste år - gisp!). Håber alt er vel!

   Slet
 4. Wee, endnu engang tusind tak fordi du kom og var med til at gøre begivenheden mindeværdig. Det var en pragtfuld aften. Sig endelig til når du har tid og lyst til en rack ribs og en 'Ho' ;-)

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...