tirsdag den 25. august 2015

Comfort food: Toast med avokado og æg

Jeg har været syg, de sidste par dage, og har tilbragt det meste af tiden på sofaen med henholdsvis at sove og at se gamle udsendelser af Masterchef, mens resten af familien har været afsted.

I dag er jeg så tilpas klar i hovedet igen til at jeg kan tilføje "indtagelse af mad" til min ret krævende "sove-se-Masterchef-sove"-rutine".

Jeg havde lyst til noget der ikke krævede noget særligt at lave, og har på det seneste fået et godt øje til vores toastmaskine. Jeg elsker smeltet ost, men jeg kan godt gå lidt kold i den klassiske parisertoast med skinke og ost.

En af mine all-time favoritter er med tun, cheddar, dijon og koriander. Men jeg havde hverken tun eller koriander, så derfor måtte jeg kigge dybt i køleskabet.

For nylig kiggede jeg på morgenmadsforslag i en Jamie Oliver kogebog (guilty, jeg elsker ham altså), hvor han lavede den med æg og avokado. Jeg har aldrig lavet toast med de ingredienser før, men det var lige hvad jeg havde i køleskabet.

Måske laver de smørporcheret hummer i Masterchef,
men det her er perfekt comfort food.

Ingredienser
4 fuldkornstoastbrød
1 lille avokado (eller en halv stor)
2 æg
1 tsk smør
Salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Start med at opvarme toastmaskinen.
 2. Smør begge stykker toastbrød med smør (fra weekenden havde jeg en rest hvidløgssmør rørt med persille og en smule basilikum, som varmt kan anbefales). 
 3. Avokadoen blev delt, stenen fjernet og jeg skar lange stykker af den.
 4. Start med at lægge to stykker toastbrød med smørsiden nedad i den varme toaster. Smørret skal give toasten, den lækre, knasende overflade.
 5. Tag æggene og slå dem forsigtigt ud over hvert brød. Hviden kan godt løbe lidt, det gør ikke noget.
 6. Læg forsigtigt avokado på hvert brød.
 7. Drys med lidt salt og peber.
 8. Til sidst lægger du forsigtigt de smurte toastbrød ovenpå (smørsiden opad) og lukker toasteren (igen forsigtigt så ægget ikke løber for meget)
 9. Når toasten har fået en gylden, let mørk (ikke brændt) skorpe er æggehviden ved at være færdig.
 10. Tag ud af toasteren, skær toastbrødet diagonalt, køl af og E N J O Y! (bare rolig, hvis æggehviden stadig virker lidt for blød, så giver du den bare et par minutter mere i toasteren. Et voila!
For nogle lyder varm avokado måske lidt for sært, men sammen med ægget og den (manglende) ost giver det en lækkert cremet smag. 

Mine børn er også vilde med toast med æg til morgenmad, men foretrækker den med ost og/eller lidt skinke i stedet for avokadoen.

3 kommentarer:

 1. Lyder super lækkert. Kh. Birgitte
  PS. God bedring :-)

  SvarSlet
 2. Ligner jorden lækreste sandwich. Jeg har et par hjemmearbejdsdage i løbet af den næste tid - og skal SÅ meget prøve den der. Tak for opskrift og inspiration.

  www.vivaestbella.blogspot.dk

  SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...