onsdag den 19. august 2015

Vigtige huskeregler i et hjem med børn: Mad, vol. 2

Det er ved at være flere år siden, jeg postede mit indlæg om Vigtige huskeregler i et hjem med børn: Mad.

Med tre piger i huset på hhv. 5 og 7 år kan disse huskeregler vist godt trænge til en opdatering.

Regel #1: Server aftensmaden senest kl. 17.30
Maden kan godt serveres efter 17.30 - nogle gange faktisk først kl. 19 før der blodsukkeret er faldet så meget at vi er blevet transformeret til "dumme lorte-forældre!"

Regel #2: Blend alle tilberedte grønsager
Blendet mad er stadig et hit herhjemme - og fars. Efter lang tids sukken, er Kasper endda holdt op med at se opgivende ud, når aftensmaden igen-igen er suppe med pastaskruer. Dog er pigerne langt mere eventyrlystne og kaster sig ikke ned på gulvet hvis deres frikadelle er blevet strejfet af noget sovs, eller hvis maden ved almindelig inspektion viser sig at indeholde spor af løg.

Regel #3: Glem alt om ris
Ris kan vi godt servere nu uden halvdelen ligger spredt på gulvet. Nok primært fordi det meste bliver i gryden. Hvorfor de ikke har fidus til det, har jeg ingen idé om. Jeg forstår det ikke, for jeg er faktisk god til at koge ris, så de bliver ikke udsat for samme klister, som min mor - egentlig meget imponerende - var i stand til at frembringe gang på gang. Hmmm. Mærkelige børn.

Og så kommer vi til det med isen og slikket.

Regel #4: Spis is hurtigt
Ja, her er der ingen ændring whatsoever. Jo - nu jeg tænker over det, skal der tilføjet ordet "lyn" foran hurtigt.

Regel #5: Spis ikke slik, før du er 100% sikker på, at børnene sover
Ingen ændringer hertil. Husk at sørge for at skabet ikke knirker. De har ører som katte (på nær lige vores kat, Dixie, for han er stokdøv, men mere om det en anden gang) og kan opfange selv den mindste lyd af slik, der forsøges sneget ind i sofaen, eller skruelåg der åbnes.

*

Når alt dette er sagt, har jeg grinet helt utroligt meget i dag af videoen herunder fra kvinderne bag "The BreakWomb". Jeg elsker deres krøllede hjerner og kan genkende det hele fra dengang, jeg skrev det oprindelige indlæg.

2 kommentarer:

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...