fredag den 10. november 2017

Bare vent, det bliver nemmere med tvillinger...

Jeg har lige siddet og rodet med nogle gamle kladder til bloggen, og faldt over nogle ikke-udgivede indlæg fra dengang jeg faktisk bloggede.

Her helt tilbage fra 2013:
"Det er efterårsferie og jeg føler næsten trang til at skrive et vammelsødt indlæg om, hvor dejligt det er og hvor skønne mine unger er. Det er helt surrealistisk.
Det er nok ikke helt min stil - slet ikke at være sådan en med overskud, der både får krattet forhaven for ukrudt, lavet ikke bare et men syv (7 Niller!) græskar, malet legehus (næsten) færdigt...
Når folk har sagt "det bliver nemmere med tvillinger" har jeg bare kigget uforstående på dem med opgivelsen mejslet i de permanente bekymringsrynker i ansigtet: HVORNÅR??? HVORNÅR BLIVER DET NEMMERE! har jeg haft lyst til at skrige af dem, men jeg ryster dem i kraven.
En slags nemesis, fordi jeg faktisk synes, det var sådan OK nemt det første år som trebørns-mor. 
Skal love for at jeg har fået lov til at æde mine egne ord mange gange sidenhen. Mellem halvandet og tre-et-halvt synes jeg næsten ikke jeg fattede noget af det der foregik omkring mig. Tanken om at tage alene på tur med dem alle tre forekom nærmest utopisk før de blev teenagere (hvor de så sikkert hellere vil bruge tiden på at hade på os forældre og høre hjerte-smerte musik på deres værelser)."
Da jeg havde læst det blev jeg nærmest sådan helt rørt ved tanken om (emo-mor - det er mig), hvor fin en ferie det var - og også lidt ærgerlig over, at kladden først har fundet vej til bloggen nu. For mens jeg i månedsvis tidligere har brugt indlæg op og indlæg ned om, hvor hjernedødt hårdt jeg synes det hele har været med tre små børn, så ser verden helt anderledes ud nu. 
Jow jow, det er jo ikke rosenrødt alt sammen. 
Især Clara er gået all-in på terrible threes og er til tider en kriger ud over alle grænser. Hun kæmper gerne om alt på en måde, så jeg nogle gange tror at hendes hoved eksploderer af arrigskab. Og med alt mener jeg ALT. Fra farven på hendes strømper til antallet af majs på hendes tallerken. 
Og min datter lider ikke i stilhed. Dørene de klaprer om ørerne på os, mens hun skriger "DUMMME MOOOOOAAAAAR, du er bare en LOOOOORT" når vi fx ikke serverer tyggegummi før aftensmad eller at hun ikke må låne iPad'en på valgfrie tidspunkter. Kommer man for vare at stå i vejen, så får man lige et los med. 
Men hun er også skidesød, på den måde, der kan få mig til at kaste om mig med tyggegummi og finde iPad'en frem (ja, jeg er meget konsekvent, kan I nok høre). Og når jeg ikke lige er lortemor, så krammer og kysser og fortæller hun mig om verden gennem hendes optik hele tiden. Om natten kommer hun (og hendes søstre for den sags skyld) listende ind i vores seng, og putter sig helt ind til os, mens hun fletter sine små tykke fingre ind i mine og falder helt til ro, på en måde så jeg slet ikke kan få nok af hende."
Moralen - hvis der er en er: Er du mor til en eller flere tre-årige - så fortvivl ikke. OK, hvis din tre-årige kan flå tapetet ned fra væggene med sine skrig og ikke er bange for at tage kampen mod uretfærdighed op ("mener du VIRKELIG, at jeg ikke må dyppe min ene pommes frites 10 gange i remoulade, mellem jeg spiser den musebidder?" ), så fortsætter det sikkert.

Forskellen er bare, at der bliver længere mellem udbruddene og et barn på 7, forsøger faktisk nogle gange at argumentere for, hvorfor det er vigtigt, at den pommes druknes i remo:

"Mor (*dybt suk*) - de er jo skide tørre uden remo". 

Point taken.

3 kommentarer:

  1. Ej hvor dejligt du er tilbage! Kh S.

    SvarSlet
  2. De ER sgu' da pissetørre uden!... Der er så meget de voksne ikke forstår!....❤️

    SvarSlet
  3. Jeg har lige straks en femårig. Og jeg skal da lige love for det har hjulpet på stemningen herhjemme (I begge hjem) Hun er jo begyndt at høre hvad man siger?! Altså, ikke at hun hører EFTER, men man kan give hende en besked og så forstår hun den - også selvom hun ikke nødvendigvis er enig. Det er satme store ting!

    SvarSlet

Vil du læse mere?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...